Enkele jaren geleden heb ik lang zitten zoeken naar een manier om vanop onze blog te zoeken in onze catalogus, de PBS-catalogus, bibliotheek.be,... Omdat het warm water niet opnieuw moet uitgevonden worden wil ik mijn gevonden oplossing hier graag delen:
https://docs.google.com/document/pub?id=10JHvUtZpE1DSlpVL4ogU5LdTny...
De catalogi in het scriptje kunnen makkelijk aangepast worden. In principe kan je ermee zoeken in alle catalogi en op alle websites waarbij de zoekvraag opgenomen wordt in de URL (bv. http://bib.vlaamsbrabant.be/F/?func=find-c&local_base=LOND&... , waarbij je de zoekterm 'walschap' weglaat).
Tags:
Thank you for sharing :-) Zoiets heb ik ook altijd op onze blog gewild. Ondertussen hebben we onze blog stopgezet omdat we via onze catalogus blogberichten kunnen publiceren (bibportalen ISIScatalogus). Beetje omgekeerde richting dus...
Twee vraagjes nog :
- kan je meten hoe vaak deze widget gebruikt wordt? Of zijn er andere bibliotheken die hier al zicht op hebben. Ik heb ooit iemand horen zeggen dat niet veel bezoekers de cataloguszoekbox gebruikte. Maar dat kan natuurlijk ook een plaatselijk fenomeen zijn. 'k vind hem sowieso kei mooi staan ;-)
- heb je voor de geïnteresseerden ook de code voor het inlogcatalogus-widget. Zag ik op jullie blog staan en ik kan me voorstellen dat wie een bibblog heeft daar ook wel van begint te watertanden. Voor zover ik je instructies begreep zit dit stukje code er niet bij of heb ik het mis?
Ik gebruik Google Analytics om het gebruik van onze blog te meten. Al enkele jaren is er een service in bèta-fase waarmee je een pagina-overlay kan maken. Per onderdeel kan je dan zien hoe vaak het is aangeklikt. Bij mij werkt dit echter nog altijd niet optimaal en al helemaal niet voor de widgets. Ik heb dus geen idee of hier veel gebruik van gemaakt wordt.
De code voor de inlogveldjes is door Libis op de helpdeskpagina's van PBS Vlaams-Brabant geplaatst (onder 'linkbuilder'). Ik zal eens navragen of dit gedeeld mag worden met andere bibliotheken. Dit script werkt met de POST-methode: wachtwoorden en logins worden niet opgenomen in de URL (vermoedelijk uit veiligheidsoverwegingen), maar door het script naar de respectievelijke veldjes van de inlogpagina verzonden. Ik vermoed dat dit ook voor andere bibliotheeksystemen kan werken, als je de benamingen van de eigen inlogveldjes kan achterhalen en de URL aanpast. Bij ons krijg je deze benamingen te zien als je de inlogpagina opent en de bron (html) weergeeft (dit staat in Internet Explorer in de menubalk onder 'pagina').
Beide scriptjes kan je in werking zien op www.biblonderzeel.blogspot.com
Welkom bij
Kenniskantoor
39 leden
46 leden
52 leden
40 leden
144 leden
165 leden
43 leden
177 leden
© 2024 Gemaakt door Kenniskantoor. Verzorgd door