“Wreed Mediawijs tijdens de Digitale Week” 9 april 2013

TV-kijkend Vlaanderen wacht een flinke dosis mediawijsheid. Mediawijs.be pakt, samen met VRT, LINC vzw en Emsoc, uit met een stevige campagne rond mediawijsheid. De campagne werd op maandag 8 april gelanceerd met de uitzending van een tv-spot. De filmpjes zullen vanaf maandag 15 april enkel nog via het Internet aangeboden worden.

Herkenbare beelden rond mediawijsheid passeren de revue in de filmpjes: “Gij checkt toch ook of dienen pikante tweet een privéberichtje is voor dat je het verstuurt? Want dat is pas wreed mediawijs.”, “Stom van den John natuurlijk want hij wist nog niet dat iedereen in de chatroom kon doen alsof hij een dom nonneke uit Wit-Rusland is.”

 

De filmpjes zetten op een humoristische manier het belang van mediawijsheid in de kijker. Met een knipoog wordt verwezen naar een aantal incidenten uit het verleden. De centrale boodschap is dat men mediawijs dient om te gaan met sociale media. Mediawijs.be wil de aandacht vestigen op het belang van het beoordelen en interpreteren van (nieuwe) media, het online zetten van persoonlijke informatie en een veilige en verantwoorde mediaomgeving.

 

Het eerste filmpje, in een reeks van vier, kan u hier bekijken.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S-m72l2FPaY

 

Het tweede filmpje kan je hier bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=Z_JIWj-63cs

 

Op 19 april zetten we het derde filmpje online. Een tip van de sluier: “De mens had op den duur geen controle meer over zijn privéleven”

 

Dat deze filmpjes net nu gelanceerd worden, is niet toevallig. Binnen twee weken gaat de Digitale Week van start, van zaterdag 20 april tot en met vrijdag 26 april, onder het mom “Kijken naar de Toekomst”. Tijdens deze week kan iedereen in heel Vlaanderen en Brussel kennis maken met de digitale wereld.

 

Meer info over de Digitale Week 2013 vind je HIER!  

Een overzicht van alle activiteiten vind je HIER!

 

Weergaven: 35

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden