Uitnodiging Sesam-boekvoorstelling 25/06/15 om 18.30 u in 252 cc - cultuurcentrum Ekeren, kasteel Hof De Bist

  • Ingrid Tiggelovend vertelt over het jeugdliteratuurproject Sesam
  • Sesam-schrijvers en illustratoren stellen hun verhalen voor 
  • Gesprek over het belang van kinderboeken in multicultureel Vlaanderen met de Sesam-schrijvers en illustratoren én met Marita De Sterck, antropologe en jeugdauteur uit Mariaburg. Michaël Vandebril, dichter en coördinator van Antwerpen Boekenstad, modereert dit gesprek
  • Kinderen knutselen, tekenen of luisteren naar de Sesam-verhalen in aparte workshops, onder begeleiding van De Boekenkaravaan 
  • Receptie, aangeboden door het district Ekeren, Sesam-schrijvers en illustratoren signeren hun boeken


Inkom: gratis, inschrijven is niet nodig
Voor wie: ouders, kinderen, bibliotheekmedewerkers,leerkrachten, jeugdwerkers, hulpverleners, voorlezers en iedereen die begaan is met kinderboeken, taal- en leesbevordering
Plaats: kasteel Hof De Bist, Veltwijcklaan 252 te 2180 Ekeren
Uur: workshops starten om 18.30 u, programma start om 19u
Extra: Sesam-boeken zijn met korting te koop aan de Sesam-boekenstand: € 9 (i.p.v. € 12,95/boek) en € 45/boekenbox (i.p.v. € 58,5/box).
Info: www.studiosesam.be, contact@studiosesam.be, +32 (0)486 67 83 99

Wie is aanwezig?  

  • Winny Ang: een vrouw met verschillende identiteiten. Moeder, echtgenote, kinderpsychiater met wortels in België, Indonesië en China. Ze is actief rond cultuursensitieve hulpverlening. Ze schreef het Sesam-boek 'Op zoek naar Yori'. 
  • Fatinha Ramos: Portugese illustrator, verhuisde na haar studies naar België. Haar werk is al verschenen in magazines in binnen- en buitenland. Ze is ook huisillustrator bij Flair. Ze illustreerde het Sesam-boek ' Op zoek naar Yori'. 
  • Bénédicte Moussa: moeder, gezinswetenschapper en oprichter van de vzw Symbiose om de integratie van verschillende gemeenschappen te vergemakkelijken. Ze schrijft al sinds jaar jeugd en heeft een passie voor Afrikaanse sprookjes en verhalen. Ze schreef het Sesam-boek 'De loopwedstrijd'. 
  • Asma Ould Aissa: heeft Marokkaanse roots, studeerde communicatiewetenschappen, is nu communicatiemedewerker van De Roma en freelance redacteur. Haar column 'Kinderliteratuur is doordesemd van witte personages' werd door Radio 1 in Nederland uitgeroepen als 'Betoog van de week'. Zij schreef het Sesam-boek 'Safia en de droombellen'. 
  • Alice van de Geest: woont in Nederland, is getrouwd en heeft twee kinderen. Het schrijven zit in haar bloed. Eerst schreef ze reisverhalen, nu kinderverhalen. Met Sesam heeft ze haar grote wens kunnen verwezenlijken: ze schreef het Sesam-kinderboek 'De fanfare'. Ondertussen werkt ze aan nieuwe verhalen. 
  • Sanne Thijs: gepassioneerd illustrator. Ze is opgegroeid in het Limburgse maar jaagt nu haar droom na in het creatieve Gent. Ze is van mening dat diversiteit een kinderboek zoveel interessanter en kleurrijker maakt. Ze illustreerde het Sesam-boek 'De fanfare'. 
  • Tinne Van den Bossche: is illustrator én geëngageerde leerkracht. Ze combineert haar talent voor illustraties met een educatieve kijk. Ze doorbreekt graag het hokjes denken. Ze illustreerde reeds het boek 'De mama's van Sterre' en 'We hebben maar één planeet'. De illustraties van het Sesam-kinderboek 'Ik wil niet naar Marokko!' zijn van haar hand. 
  • Nilufar Kuhpour: behaalde een bachelor grafisch ontwerp in Iran en een master in Antwerpen. Ze heeft een aparte stijl met Perzische invloeden. Haar grote droom was om een kinderboek te maken. Zij illustreerde het Sesam-boek 'Waar is Parlo?'. 
  • Atilla Erdem: welzijnswerker, vader en schrijver. Atilla heeft een voorliefde voor eenvoud en schrijft graag kortverhalen. Hij schreef eerder 'Maankinderen', een driedelige verhalenbundel. In zijn verhalen verwerkt hij zijn Turkse afkomst. Voor Sesam schreef hij 'De Broccolireus' en 'De huissnuiver'. 
  • Ingrid Tiggelovend: sociale en communicatiewetenschapper, adviseur in etno- en welzijnscommunicatie, drijvende kracht achter Studio Sesam vzw, woont in Mariaburg, heeft Nederlandse roots en is opgegroeid tussen boeken. Ze zet haar maatschappelijk engagement om in unieke en creatieve projecten. 
  • Marita De Sterck: antropologe, schrijfster en jeugdauteur. Ze heeft al meer dan 40 titels gepubliceerd: prentenboeken, boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken over andere culturen, makkelijk-lezen-verhalen, jeugdromans en bundels met volksverhalen die ze bij diverse cultuurgroepen heeft opgenomen of uit oude archieven haalde. 
  • Michaël Vandebril: studeerde rechten, is coördinator van Antwerpen Boekenstad en de man achter het Antwerpse stadsdichterschap. Hij is ook dichter en debuteerde met 'Het vertrek van Maeterlinck/L'exil de Maeterlinck' (2012). 
  • De vrijwilligers van De Boekenkaravaan lezen al meer dan 10 jaar bij Antwerpse gezinnen voor.

Weergaven: 21

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden