Sesam-kinderboeken nu te koop: tien superdiverse verhalen in vijf kleurrijke kinderboeken


Creatieve talenten met en zonder migratieachtergrond, kregen de kans om cultuursensitieve kinderboeken met herkenbare verhalen en personages in de wereld van nu te schrijven en te illustreren. Ze lieten zich inspireren door ontmoetingen met kinderen en ouders in multiculturele wijken.

Het resultaat zijn tien spannende verhalen voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Elk boek bevat twee verhalen. Bij elk verhaal horen tips om samen te spelen en te leren. Ouders, leerkrachten, jeugdwerkers, hulpverleners en voorlezers kunnen zo de thema's uitdiepen en bespreken met het kind of een groep kinderen.


Berelekker / Een goal voor Imane
Lies Vervloet & Laura Janssens / Khadija Timouzar & Inge Lavrijsen
1.'Rraaww, rraaww,' brult Aïsha blij. Vandaag mag Aïsha papa helpen met koken. Eerst doen ze de boodschappen. Maar wat koopt papa nou toch? Aïsha wil liever een heerlijk berengerechtje maken.
Een smakelijk verhaaltje over een meisje dat opgroeit in een multicultureel gezin en stedelijke wijk. Met een kooktip om een berelekker fruitgerechtje te leren maken.
2. Imane en Helena houden van rokjes en juweeltjes. Maar voetballen vinden de meisjes het allerleukst. De jongens van de buurt denken hier anders over. Kunnen meisjes eigenlijk wel voetballen? En wat vindt papa daarvan? Een verhaaltje over rolpatronen tussen meisjes en jongens. Met speeltips 'rollen en hollen met een bal'.

harde cover, 56 pagina's, volledig in kleur
voor peuters en kleuters
via www.studiosesam.be/winkel : € 9,95 ( + verzendingskosten)
€ 12,95 in de boekhandel
isbn: 978 90 823 4550 6


Waar is Parlo? / De fanfare
Hanaa Boubouh & Nilufar Kuhpour / Alice van de Geest & Sanne Thijs
1. Nour let op de papegaai van buurman Theo. En dan vliegt Parlo uit zijn kooi. Nour en mama gaan samen op zoek. Zullen ze Parlo vinden? Een zoekverhaaltje over buren die elkaar vertrouwen, ongeacht hun afkomst. Met poëtische tekeningen en een tip om samen een papegaai te knutselen.

2. KLENGKLENGKLENG! ROMMELDEBOM! Het is straatfeest. Asha trommelt haar vrienden in de straat op om samen muziek te maken. Het wordt een echte fanfare. Mag kleine Mhina de dirigent zijn? Een optelverhaaltje over diverse kinderen in een straat die samenspelen en muziek maken. Met een knutseltip om sambaballen te leren maken.

harde cover, 56 pagina's, volledig in kleur
voor peuters en kleuters
via www.studiosesam.be/winkel : € 9,95 (+ verzendingskosten)
€ 12,95 in de boekhandel
isbn: 978 90 823 4551 3


De broccolireus / Safia en de droombellen
Atilla Erdem & Mylo Freeman / Asma Ould Aissa & Annemarie Vermaak

1. Akram vertrekt met zijn klas op bosklassen. In het bos krioelt het van de wilde dieren.
Als het donker wordt, gaan ze slapen in hun tent. De volgende ochtend zijn de juffen verdwenen. Met een bang hartje gaan de kinderen op zoek naar hun juffen … Een verhaaltje dat stereotypen over sprookjesfiguren doorbreekt. Met speel- en leertips: een broccolireus knutselen, de verschillen zoeken en broccolichips maken.

2. Safia kan dromen doen uitkomen. Elke keer als Safia een briwat eet, komt er een droombel uit haar mond. Mevrouw Hark, de boze buurvrouw heeft een wens. Ze droomt van de mooiste bloementuin van de stad. Mevrouw Hark vraagt Safia om hulp. Zal Safia de droom van mevrouw Hark kunnen waarmaken? Een fantasierijk verhaal over vriendschap en buurtbewoners die elkaar beter leren kennen.

harde cover, 64 pagina's, volledig in kleur
van 5 tot 10 jaar
via www.studiosesam.be/winkel : € 9,95 (+ verzendingskosten)
€ 12,95 in de boekhandel
isbn: 978 90 823 4552 0


De huissnuiver / De loopwedstrijd
Atilla Erdem & Peggie De Sager / Bénédicte Moussa - De Greef & Frits van Zeventer

1. Salim wordt ’s nachts wakker en hoort vreemde geluiden in huis. Hij is bang en maakt zijn zus Sabah wakker. Wie zou er nog in huis zijn? Een dief? Of is het iemand anders? Met een zaklamp in de hand dalen ze de trap af. Een spannend verhaal over gezelligheid en zich thuis voelen. Met tips om gezelligheid te bespreken, de verschillen te zoeken en appelthee te maken.

2. Sourou en Simon zijn dikke vrienden. Ze doen mee met de loopwedstrijd van de school. Simon is bang dat hij zal verliezen en gooit de schoenen van Sourou in de vuilnisbak. Dan begint de race met de vuilniswagen. Wie zal er uiteindelijk winnen? Een verhaal over vriendschap en jaloezie. Met een tip om een vriendschapsdoos te knutselen met recycleerbare materialen.

harde cover, 64 pagina's, volledig in kleur
van 5 tot 10 jaar
via www.studiosesam.be/winkel : € 9,95 (+ verzendingskosten)
€ 12,95 in de boekhandel
isbn: 978 90 823 4553 7


Ik wil niet naar Marokko! / Op zoek naar Yori
van Laïla Koubaa & Tinne Van Den Bossche / Winny Ang & Fatinha Ramos

1. Jaarlijks gaat Omar met zijn familie naar Marokko. Dit jaar nemen ze voor het eerst het vliegtuig. Omar wil liever thuis blijven. Is hij bang of is er iets anders aan de hand? Een grappig boek over opgroeien in twee culturen. Met een leertip 'Kan jij Arabisch lezen en schrijven?'

2. Farah is een bijzonder meisje: ze heeft superlange armen. Haar beste vriend Yori is een kameleon.
Op een dag is Yori weg. Farah start een zoektocht en krijgt hulp van buurtkinderen. Kunnen ze Yori vinden? Een mooi boek over onverwachte ontmoetingen, denkbeeldige vrienden en over de kracht van het anders zijn. Met doetips: teken je denkbeeldig vriendje en maak je eigen schuilplek.

harde cover, 64 pagina's, volledig in kleur
van 5 tot 10 jaar
via www.studiosesam.be/winkel : € 9,95 (+ verzendingskosten)
€ 12,95 in de boekhandel
isbn: 978 90 823 4554 4


SESAM-BOX 
Tien superdiverse verhalen, vijf kleurrijke prentenboeken, gebundeld in één box

doos met 5 boeken, 2,2 kg
isbn: 978 90 823 4555 1
via www.studiosesam.be/winkel : € 48,5 (+ verzendingskosten)
max. € 58,5 in de boekhandel
isbn: 978 90 823 4555 1


Deze Sesam-kinderboeken zijn het resultaat van een multicultureel participatieproject met steun van de Vlaamse overheid, de Stad Antwerpen, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Nationale Loterij. Ook Nederlandse schrijvers, illustratoren werkten mee.
Uitgever: Studio Sesam vzw, www.studiosesam.be, contact@studiosesam.be
Bestellen via: www.studiosesam.be/winkel of in de boekhandel.


Maak mee een warm verhaal van de kleurrijke samenleving

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden