NachtLicht

historische roman - wat aan de verovering van Mexico voorafging

In 1521 – nu bijna 500 jaar geleden - nemen de Spanjaarden onder de leiding van Hernán Cortés de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan (Mexico-Stad) in.
NachtLicht is een fictieve roman die hieraan voorafgaat. Het verhaal speelt zich af tegen de historische achtergrond tussen 1486 en 1498. Het is een woelige periode waarin de Mexicas-Azteken, Mixteken en Zapoteken elkaar voortdurend belagen.
NachtLicht is een jonge fluitspeler in een Zapoteekse weversfamilie die rouwt om de dood van de oudste zoon GroteArend. Hij is getuige van steeds bitsere discussies tussen zijn verdraagzame vader en strijdvaardige broer, de krijger SnelleCoyote, die ervan uitgaat dat de vijandige Mixteken zijn broer hebben vermoord. SnelleCoyote zint op wraak en wil zich aansluiten bij de Mexicas, het machtige krijgersvolk dat onder de nieuwe heerser Ahuitzotl grote gebieden onderwerpt.
NachtLicht maakt zich zorgen en besluit hem terug te halen. Met zijn zus WitteWolk, een vaardige weefster, maakt hij de verre en gevaarlijke tocht naar Tenochtitlan, nu Mexico-Stad. Tijdens en na zijn verblijf in de indrukwekkende hoofdstad van de Mexicas zal zijn leven diepgaand veranderen.


ISBN 978-94-6388-619-2
306 blz.
18,95 euro
https://www.lezensweg.be/nachtlicht.html

Weergaven: 7

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden