De keuze

Het waargebeurde verhaal van twee gedreven mensen op zoek naar een beter leven

Fahrettin groeit op in een groot en arm gezin in Sarıkamış, een afgelegen bergdorp in het noordoosten van Anatolië. Op een vroege lentedag stapt hij op de trein naar Izmir, de heidense stad aan de verre westkust.
Safiye is de jongste van vier dochters in een bemiddeld en zorgeloos gezin in de stad Manisa. Als haar vader ziek wordt en overlijdt, slaat de situatie om. Samen met mama en haar zus moet ze noodgedwongen naar Izmir verhuizen.
Op een ochtend merkt Fahrettin de jonge Safiye op. Het is de dag waarop hun levens voorgoed veranderen. In woelige omstandigheden nemen ze hun lot in eigen handen en bundelen de krachten in de hoop zich uit hun armoedig leven op te werken. Een hachelijk voornemen dat gezien alle verschillen, strubbelingen en tegenkantingen voortdurend op de proef wordt gesteld.
Fahrettin ziet zich gedwongen om in Europa te gaan werken. Eind 1963 vliegt hij naar België, waar hij in de mijn van Houthalen wordt tewerkgesteld. Vijf maanden later volgen Safiye en de kinderen. Het is het begin van een lang en moeizaam integratieproces.
ISBN 978-94-6328-215-4
416 blz.
22,95 euro
https://www.lezensweg.be/de%20keuze/index.html

Weergaven: 10

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden