Koen Van Hoeylandt 'San' en 'De slag om Los Permos'. "Omdat ik al een kwarteeuw in een bibliotheek werk (die van Sint-Niklaas) weet ik goed hoe waardevol dit cultuuroord is, deze instelling die als een evidentie wordt beschouwd maar die o zo kolossaal belangrijk blijft.

Ik ken het intense genot om al die verse boeken uitgestald te zien, ze doodgewoon te kunnen doorbladeren en te ontlenen.

Gestapeld papier om in rond te dwalen (als door een bos bijna), letterwandelpaden om uit te proberen die diverse vragen genereren: Sleept het verhaal me mee? Raakt het mij? Word ik wijzer van de woorden?" (KvH)

De roman ‘De slag om Los Permos: portret van een legerdienst’ verscheen bij Houtekiet, drie jaar na ‘San: een gevecht met leukemie’. Een hilarisch en herkenbaar relaas van een jonge snaak en zijn vrienden. 

Professor Johan Braeckman zegt over de auteur: ‘Koen van Hoeylandt was in het leger geen scherpschutter, maar zijn herinneringen aan de krijgsmacht zijn een schot in de roos.’

Het Boek van Sint-Niklaas van Johan De Vos. De openingszinnen van dit boek maken veel duidelijk: dit is geen klassieke liefdesverklaring. Wel een verhaal over de stad haar Punt Nul, haar lege centrum en volle blokken van Amelinckx, haar schoolstrijd en haar slechte naam. Maar ook over asbest, het zeshoekige torentje boven hotel De Spiegel en het culturele gehalte van SK Gerda. En misschien nog het meest van alles over haar mensen – en in de marge ook wel over de vraag waarom die vaak zo slecht gekleed zijn. Een boek dat de lezers die niet uit Sint-Niklaas komen doet nadenken over hun eigen woonplek. Een lach, een traan, een rimpel op het voorhoofd en vooral veel liefde. Een lezing om nimmer te vergeten.

Weergaven: 100

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden