Even melden: onze collega, Koen Van Hoeylandt schreef een boek: 'Los Permos: een portret van een legerdienst.' Een boek waar veel generatiegenoten zichzelf in zullen herkennen. De slag om Los Permos

is het verhaal van een jongeman van zesentwintig die zijn militaire dienst vervult. Hij leidt in een door prikkeldraad omgeven kazerne een ascetisch bestaan tussen gekken, sullen, wreedaards, goedzakken en criminelen, en ontsnapt in dromen en woorden aan zijn deplorabele situatie. Af en toe zoekt hij thuis zijn vier boezemvrienden op met wie hij Los Permos heeft opgericht, een genootschap dat in volle ernst de hedonistische levenskunst predikt.

Een boek dat we iedereen willen aanraden.

Koen heeft een missie met zijn schrijverschap die hij als volgt verwoordt: 

Omdat ik al een kwarteeuw in een bibliotheek werk (die van Sint-Niklaas) weet ik goed hoe waardevol dit cultuuroord is, deze instelling die als een evidentie wordt beschouwd maar die o zo kolossaal belangrijk is.

Ik ken het intense genot om al die verse boeken uitgestald te zien, ze gewoon te kunnen doorbladeren en te ontlenen.

Gestapeld papier om in rond te dwalen (als door een bos bijna), letterwandelpaden om uit te proberen: sleept het verhaal me mee, raakt het me, word ik wijzer van de woorden?

Omdat mijn roman ‘De slag om Los Permos: portret van een legerdienst’ net bij Houtekiet is verschenen, drie jaar na ‘San: een gevecht met leukemie’, wil ik dat graag aan jou melden.

Om het eventueel aan jullie lezers aan te bieden, om mijn persoonlijke verhaal bij hen te laten binnenstromen.

Mijn boek zal waarschijnlijk niet iedereen tot de opperste extase voeren (dit is geen zelfonderschatting maar een realiteit: smaken verschillen). Hier raak ik aan een van de grootste troeven van de bib: iets wordt belangeloos aangeboden 

en de lezer test het uit. Hij of zij heeft de complete vrijheid om zich door de inhoud te laten meeslepen of niet; iedere lener bezit de ruimte om de boodschap zoemend op te zuigen of het boek nog eventjes opzij te leggen. En is de wederzijdse liefde overweldigend, ligt de weg naar kopen open.

De bibliotheek is zeker een plek die een evolutie doormaakt maar zij blijft de essentiële woordenvoedster die haar boekenliefde doorgeeft aan haar baby’s.

 

Met hartelijke groet,

Koen Van Hoeylandt

Weergaven: 76

Opmerking

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden