Oogappel kinderboeken
  • Man
  • Middelburg, Zeeland
  • Nederland
Delen op Facebook Delen
 

De pagina van Oogappel kinderboeken

Recente activiteiten

Oogappel kinderboeken is nu lid van Kenniskantoor
22 Sept

Profielgegevens

Organisatie
uitgeverij
Werkdomein
kinderboeken
E-mailadres
r.veenker@wxs.nl
Blog-URL
http://rieksveenker.nl

Na mijn schoolmuziek-opleiding aan het conservatorium in Groningen, mijn geboortestad, ben ik verhuisd naar Zeeland. Daar heb ik een kleine veertig jaar geleefd en gewerkt als docent muziek/kunstgeschiedenis op een middelbare school voor havo/vwo in Middelburg: de CSW.  Sinds maart 2015 ben ik met (pre)pensioen.

Al die jaren op school heb ik, naast mijn werk als docent, in een team van enthousiaste en gedreven collega’s meerdere muziektheater producties vormgegeven, de muziek geschreven, gearrangeerd, en uiteindelijk met een live orkest van leerlingen uitgevoerd. Daarnaast heb ik ook buiten school aan diverse muziektheater-producties meegewerkt.

Mede door mijn auteurswerk bij uitgeverij ThiemeMeulenhoff aan de methode  Palet  voor het toentertijd nieuwe tweede fase-vak CKV ben ik door het schrijven gegrepen. Momenteel schrijf ik zowel korte verhalen voor volwassenen als verhalen voor kinderen. Vooral dat laatste heeft mijn hart gestolen. Daarom ook heb ik in 2018 besloten een uitgeverij op te richten: Oogappel kinderboeken. Bedoeld om mijn eigen boeken uit te geven.

De blog van Oogappel kinderboeken

Wis, wis Sluiervis

een (voorlees)verhaal voor jong en oud.

 

Sstt. Als je heel stil bent, kun je hem horen zingen. Snoeshaan. Misschien in het begin alleen in je hoofd, maar als je heel goed luistert ook buiten in het Grote Bos. Zo ontroerend mooi…

Doorgaan

Geplaatst op 28 September 2020 om 16.30

Sprookjesvogel

een (voorlees)verhaal voor jong en oud.

 

Niemand in het Grote Bos is zo ontroostbaar als Falka. Maar er is niemand die haar wil helpen. De andere valken vinden het al een hele kunst elk jaar zelf voor nieuwe eieren te zorgen. Om daarvan…

Doorgaan

Geplaatst op 28 September 2020 om 16.00

Prikbord

  • Nog geen reacties!

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

 
 
 

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden