Joke Liebens
  • Genk, Limburg
  • België
Delen op Facebook MySpace
  • Berichten
  • Evenementen
  • Groepen
 

De pagina van Joke Liebens

Recente activiteiten

Joke Liebens heeft een evenement geplaatst
Miniatuur

Publicatie twee nieuwe lees- of voorleesboekjes voor mensen met dementie in Genk, Limburg

Mei 27 2021 van 18.00 tot December 31 2021 bij 19.00
YoLie vzw lanceert in mei twee nieuwe lees- of voorleesboekjes voor mensen met dementie.Samen met de vier seizoenen en het kerstboekje vervolledigen De Tijd van Weleer (indigo) en Een Reis door ‘t Leven (violet) de regenboogcollectie. Zoals de regenboog een brug tussen hemel en aarde symboliseert, beogen de boekjes van YoLie vzw een brug te slaan tussen mensen met dementie en hun naasten.Alle boekjes schetsen een thema aan de hand van gedichten, vergezeld van een vraag over vroeger en nu, om…See More
14 Jun 2021
Joke Liebens is nu lid van Kenniskantoor
26 Mei 2021

Profielgegevens

Organisatie
YoLie vzw - Lees- of voorleesboekjes voor mensen met dementie
Werkdomein
Uitgever - Redacteur
E-mailadres
info@yolievzw.com
LinkedIn-profiel (URL)
http://https://www.linkedin.com/in/joke-liebens-2a88aa1b4/

Vanaf 1 mei is de regenboogreeks compleet

YoLie vzw lanceert in mei twee nieuwe lees- of voorleesboekjes voor mensen met dementie.

Samen met de vier seizoenen en het kerstboekje vervolledigen De Tijd van Weleer (indigo) en Een Reis door ‘t Leven (violet) de regenboogcollectie. Zoals de regenboog een brug tussen hemel en aarde symboliseert, beogen de boekjes van YoLie vzw een brug te slaan tussen mensen met dementie en hun naasten.

Alle boekjes schetsen een thema aan de hand van gedichten, vergezeld van een vraag over vroeger en nu, om herinneringen op te wekken. Daarnaast bundelen de boekjes sages, legendes en teksten, die geschikt zijn om voor te lezen of zelf te lezen. De olijke illustraties van Marion Vrijburg en een scala aan oude liedjes, die in het collectief geheugen zijn gegrift, maken de boekjes van YoLie vzw uniek.

De lees -of voorleesboekjes zijn met name geschikt voor ergotherapeuten, mantelzorgers en familieleden om mensen met dementie te bereiken en uit hun mentale isolement te halen. Ze bieden een houvast voor het creëren van aangename momenten en zinvolle communicatie.

Per verkocht boekje van de regenboogcollectie gaat er integraal twee euro naar organisaties, die zich inzetten voor Alzheimer in Vlaanderen en Nederland.

Prikbord

  • Nog geen reacties!

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden