Bestaan er richtlijnen voor het afvoeren van stripcollecties voor de jeugd?

Heeft iemand tips? 

Weergaven: 385

Berichten in deze discussie

Wij hebben pas gewied in de strips. Het belangrijkste criterium: de uitleencijfers. Zo zijn er gesneuveld: Kramikske, Biebel, Robert&Bertrand, Sjors&Sjimmie, De Geuzen... Die worden niet meer gelezen.

Voor de rest blijven ze in de rekken zolang ze gelezen worden. Tot ze uit mekaar vallen, bij wijze van spreken dan, want we doen vaak kleine herstellingen om de levensduur wat te rekken.

Ook bij ons in bib Assenede wordt er gewied op basis van de uitleencijfers.

Voor de rest op basis van de materiële slijtage

je kan bij strip Turnhout een basislijst van strips bekomen die aanwezig zouden moeten zijn in een bib, dit is zowel voor jeugd, volwassenen als literaire strips. Als ze niet meer uitgeleend worden en niet op deze lijst staan gaan ze bij ons ook de deur uit. Het grappige is wel dat, zo gauw je wil gaan wieden, deze strips ineens wel uitgeleend worden.

Bedankt voor de respons! Ik heb ondertussen een lijst getrokken van onze strips om de circulatiestatistieken te bekijken en de basislijst van populaire jeugdstrips gedownload. Op basis daarvan zal ik enkele oude reeksen die nog in onze collectie staan, afvoeren.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden