Beste collega's,

Procesmanagement is een item dat steeds belangrijker wordt binnen de bibliotheeksector. De bib van Stekene nam in 2011 deel aan het traject "Publieke Werken" (LOCUS) en hieruit bleek dat dit ook bij ons duidelijk een verbeterthema is. Het uitschrijven en optimaliseren van de werkprocedures is een actie die we dit jaar willen aanpakken. Maar misschien zijn er bibliotheken die ons hierbij op weg kunnen helpen. Bij deze dus de vraag of er bibliotheken zijn die hun verschillende werkprocedures/taken reeds uitgeschreven hebben. En of onze bib deze eventueel kan inkijken/gebruiken...

Alvast vriendelijk bedankt!

Weergaven: 603

Berichten in deze discussie

Het SBB Vlaams-Brabant heeft een boek vol werkprocessen samengesteld.

Het SBB Vlaams-Brabant heeft sinds 2009 in kleine groep en onder begeleiding van Jan Van Vaerenbergh (Landmark Libraries) samengewerkt met Vlaams-Brabantse bibliotheken in een vijftal intensieve workshops aan het verbeteren of vernieuwen van diverse werkprocessen. De ervaringen uit 2009, 2010 en 2011 resulteerden in een praktisch handboek dat je kan opvragen bij ons. 

Contact

Geert Lievens, Streekgericht bibliotheekbeleid, tel. 016-26 76 12, geert.lievens@vlaamsbrabant.be

Maarten, de provincie Antwerpen heeft via verschillende trajecten en een werkgroep informatiebemiddeling al een aantal werkprocessen uitgewerkt. Marie-Rose Schollaert is de persoon die dit coördineert. Misschien kan je best met haar eens contact opnemen om te bekijken wat er over de provinciegrenzen mogelijk is. Groetjes, Veerle Stoffelen (BIB Edegem)

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden