Dag collega's,

Het Wikipedia domein staat op nummer 6 in de top tien van de werelds meest bezochte sites (na Google, Facebook, Youtube, Yahoo en Live). Wikipedia domineert de Google ranking voor miljoenen zoekwoorden.

De Nederlandstalige Wikipedia (http://nl.wikipedia.org) is de op vier na grootste ter wereld (op dit moment 1.139.415 artikelen). De groep Nederlandstalige redacteurs ('contributors' of 'wikipedians') is met 26.222 de elfde van heel de wereld (zie http://stats.wikimedia.org/EN/TablesRecentTrends.htm#T).

Zijn er 'wikipedians' te vinden in bibliotheken?

Zijn er 'toepassingen' van Wikipedia te vinden in bibliotheken? Zowel technisch (zoals Bibnet bijvoorbeeld doet met een auteurskoppeling op detailpagina's van AquaBrowser, zie onderaan http://zoeken.muntpunt.bibliotheek.be/detail/Yann-Martel/Het-leven-...) als andere?

Johan

Weergaven: 423

Berichten in deze discussie

Dag collega's,

Daar heb ik ook sterke interesse voor, maar dan vooral voor hogeschool- en academische bibliotheken.
Jan

Een echte wikipedian zou ik mezelf niet noemen, maar ik heb me wel geregistreerd in verschillende taalversies van Wikipedial (nl, fr, de, en). Af en toe pas ik lemma's aan, bijvoorbeeld als ik inhoudelijke of taalkundige fouten vaststel, maar soms ook n.a.v. het overlijden van een persoon die op Wikipedia een lemma heeft.

Ik kan ook aanpassingen doen, maar was slechts een beetje actief in 2009. 't Is misschien een idee om terug wat actiever te worden...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden