Een pientere collega attendeerde mij op een mogelijke eco-bijdrage voor de papierwereld. Naast de vele boeken krijgen we heel vaak ook te maken met PDF-versies van documenten, verslagen, ... Wil je een ecobijdrage leveren installeer dan deze WWF-format-freeware. Als de bibliotheken dit ook installeren op hun publiekspc's leveren we allemaal een kleine bijdrage ...
Tags:
Met alle sympathie voor het WWF, maar het idee om een speciaal nieuw document-formaat te gaan gebruiken om PDFs onafdrukbaar te maken, is volgens mij louter een marketing-truc. Het is namelijk nu al perfect mogelijk om gewone PDFs (met de extensie .pdf dus) bij het aanmaken zo te beveiligen dat ze niet afgedrukt kunnen worden. Heel wat software om PDF-bestanden te maken en te bewerken biedt die mogelijkheid.
Ik neem aan dat de software van het WWF dit proces automatiseert, zodat men niet technisch onderlegd moet zijn, men er ook niet telkens aan hoeft te denken. Maar het WWF had er evengoed voor kunnen zorgen dat die onafdrukbare bestanden dan gewoon met de bekende extensie .pdf worden aangemaakt.
Ik weet ook niet of het wel een goed idee is om mensen de keuze te ontnemen een PDF-document al dan niet af te drukken. Soms zal het immers expliciet nodig zijn om zo'n documenten toch af te drukken. Ik denk dan aan inschrijvingformulieren voor allerlei. Natuurlijk kun je die zo maken dat je ze digitaal kunt invullen en terugmailen, maar uit ervaring weet ik dat de kennis over het maken van dergelijke formulieren niet altijd aanwezig is én dat e-mailprogramma's soms lastig doen bij het verzenden ervan.
Welkom bij
Kenniskantoor
39 leden
46 leden
52 leden
40 leden
144 leden
165 leden
43 leden
177 leden
© 2024 Gemaakt door Kenniskantoor. Verzorgd door