Beste collega's,

Heeft er iemand tips en suggesties voor het uitlenen van voorleesrugzakjes, we hebben een wisselcollectie van de provincie, kunnen jullie enkele praktische tips geven Wij hebben zelfscanbalies.

Alvast bedankt !

Groetjes,

Lucia

Weergaven: 289

Berichten in deze discussie

Bij ons in Asse worden de rugzakjes aan de balie in gescand door een personeelslid; wij hebben ook zelfscanbalies. Bij inlevering terug aan de balie (en telkens nazicht van de inhoud).

Bedankt voor je tip maar hoe doen jullie dat met de inhoud , nu weten de mensen niet wat in het zakje zit, of ze moeten de beschikbare zakjes inkijken, of nemen ze gewoon willekeurig eentje mee.

De bedoeling van de zakjes is dat de klanten zich laten verrassen. Zo ontdekken ze boeken die ze uit zichzelf niet zouden meenemen. We hebben zulke enthousiaste fans dat ze voor zichzelf de nummertjes noteren van de zakken die ze reeds uitleenden, zodat ze die geen tweede keer meenemen.

Ook bij ons in Hoeilaart worden de voorleesrugzakjes niet via de zelfbediening uitgeleend. Helaas zijn de boekjes door de provincie getagd. Daarom moeten we bij het invoeren van de zakjes (1 barcode per zak) alle tags van alle materialen op UIT zetten. Anders piepen de poortjes telkens er een voorleesrugzakje passeert. 

Beste Annemie,

Bedankt voor de tips, het is inderdaad wel leuk om niet te weten wat er in zit.

Wij hebben een 30tal rugzakjes met 5 prentenboekjes per zakje. Deze zitten per onderwerp bij elkaar. Deze rugzakjes worden heel vlot uitgeleend in onze bib

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden