De Bib van Aalter is op zoek naar een manier om het printen, kopiëren en betalen door leners vlot af te handelen zonder tussenkomst van een medewerker.

Idealiter geven klanten een opdracht naar een publieksprinter, drukken ze de prints zelf af door het inlezen van hun lenerspas aan het toestel en worden de kosten via de betaalautomaat geregistreerd en betaald. 

We vernemen graag hoe jullie dit organiseren. Bestaat er software die de verschillende apparaten en bijhorende software-pakketten kan aansturen?

Wij werken sinds oktober '19 met Wise.   

Weergaven: 216

Berichten in deze discussie

Wij gebruiken een service van tracs (www.tracs.be, av@tracs.be). Klanten loggen in met hun identiteitskaart of lenerspas. Dit kan aan de internetpc's (om te surfen of af te printen), of aan de kopier zelf. Dit gaat heel vlot. Klanten kunnen dit volledig zelfstandig. Bij ons is dit zo ingesteld met een minimum internettijd per kwartier en een maximum van twee uur. Dit betekent dat klanten minstens een kwartier voor sluitingstijd al moeten ingelogd zijn. Dit gaf in het begin wat problemen bij last minute-klanten, maar nu zijn deze het gewoon en komen vroeger. Bij sluitingstijd sluiten de pc's vanzelf af.

De kosten worden in Vubis geregistreerd. Een koppeling met Wise zal ook wel mogelijk zijn.

m.v.g.

Inger 

Bib Bredene

Inderdaad, koppeling met Wise is mogelijk. In onze bib kunnen niet-leden een 'dagpas' nemen om gebruik te maken van de internet-pc's en het kopieertoestel.

Dag Gunter,

Dank voor je reactie. Jullie werken ook met Tracs zoals Bredene?

Kan je specifiëren wat je bedoelt met een 'dagpas'? Is dit een kaart waarmee ze de toestellen kunnen bedienen en die ze diezelfde dag teruggeven?

Katrijn

Wij werken ook met Tracs. 

Leners kunnen met hun eID een internet-pc reserveren, prints maken en kopiëren en betalen via de betaalautomaat. Indien er kosten zijn, worden deze netjes geregistreerd in Wise.

Niet-leners kunnen in onze bib ook gratis gebruik maken van dezelfde diensten, maar zij moeten dan even via de betaalautomaat passeren om er een dagpas aan te maken.

Werkwijze in het kort

Om een dagpas aan te maken moeten zij eerst minstens 1 euro (afhankelijk van het aantal te printen of te kopiëren exemplaren) betalen. De betaalautomaat drukt een dagpas af met een code (annex barcode) waarmee zij zich kunnen aanmelden op een internet-pc of het kopieertoestel.

Indien zij enkel gebruik maken van het internet en niets printen, kunnen zij het volledige bedrag gewoon recuperen via de betaalautomaat. Hebben zij geprint of een kopie gemaakt, zal het systeem dit dadelijk verrekenen en kunnen zij enkel het verschil recupereren.

Katrijn Van Puymbroeck zei:

Dag Gunter,

Dank voor je reactie. Jullie werken ook met Tracs zoals Bredene?

Kan je specifiëren wat je bedoelt met een 'dagpas'? Is dit een kaart waarmee ze de toestellen kunnen bedienen en die ze diezelfde dag teruggeven?

Katrijn

RSS

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden