Wij willen met de bibliotheekweek een verteller uitnodigen, die ouders kan boeien over boekjes voor baby's en peuters. Wie kan iemand aanbevelen?

Weergaven: 345

Berichten in deze discussie

http://www.linc-vzw.be/index.php?option=com_content&task=view&a...

De prehistorie van het lezen

De lezing geeft je zin in prentenboeken, liedjes, versjes en voorgelezen verhalen. De vele praktische tips leren je een omgeving creëren waarin jonge kinderen plezier krijgen in woorden en verhalen.

Nog een aanrader: Elly van der Linden (Bureau Leesbevordering en Taalstimulering 0-7 j)

http://www.ellyvanderlinden.nl/new/index.php?l=2&desc=Home%20-%...

Ongetwijfeld kan Joke Guns dat. Joke (ook zelf moeder van jonge kinderen) had tot een paar maanden geleden een heel leuke en eigenzinnige kinderboekenwinkel in Aalst. Nu geeft ze overal lezingen over jeugdliteratuur. contact: kooleguns@telenet.be
Ook een aanrader is Connie Tielemans van de reizende boekhandel Tamboek (www.tamboek.be), iemand die op een erg fijne manier vertelt, voorleest, toont, naspeelt, uit de meest recente boekjes, maar ook de klassiekers in het genre niet over het hoofd ziet.

Voor mij één naam: Daniëlle Daniëls. Zij weet als geen ander (groot)ouders, kleuterleiders,... kortom om het even wie te overtuigen van het belang van (voor)lezen. Haar lezingen zijn boeiend en gemakkelijk toegankelijk voor elk publiek omdat zij werkt met heel veel voorbeelden en het niet schuwt om in te gaan op reacties uit haar publiek. Zowel tijdens als na de lezing is zij bereid vragen te beantwoorden (algemeen of specifiek naar één situatie).

Eén probleempje: Daniëlle moet nog tijd hebben...

danielle.daniels@telenet.be

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden