Op welke manier verhoudt zich het Kenniskantoor tot het Bibliotheek2.0 platform?

Weergaven: 119

Berichten in deze discussie

Er is formeel geen relatie tussen beide platformen. Het staat gebruikers van een van beide natuurlijk vrij om ook op het andere te registreren. Kenniskantoor richt zich in de eerste plaats op de sector van de openbare bibliotheken in Vlaanderen en is in feite de vervanger (of opvolger) van de verschillende fora die Bibnet tot nu toe heeft onderhouden.Die fora zullen op 31 maart a.s. "on hold" worden geplaatst, wat betekent dat het niet meer mogelijk is om nieuwe berichten via de fora te verspreiden, maar dat de fora een soort archiefstatus krijgen. De fora vind je op http://fora.bibliotheek.be

Het risico op verdubbeling van informatie lijkt me vrij gering. Ervaring uit de berichten op de fora wijst uit dat deze zich grotendeels richten op praktische zaken m.b.t. de openbare-bibliotheeksector in Vlaanderen. Ik zie op het nieuwe Kenniskantoor nu mensen / collega's die ik op Bibliotheek 2.0 nooit heb gezien. Wat betekent dat Kenniskantoor een behoefte invult die niet door Bibliotheek 2.0 werd ingevuld. Kenniskantoor zit zeer dicht op de Vlaamse bibliotheekpraktijk.
OK. Dank je Patrick. Ik ga het dan ook in die zin behandelen. Communiceert Bibnet dit ook op deze wijze op Bibliotheek2.0?
Ik kan niet namens Bibnet spreken, maar ik zal de vraag stellen aan Elly Van Acoleyen die bij Bibnet de werkzaamheden rond Kenniskantoor coördineert.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden