Sinds enkele jaren hebben we in de bib een tijdsregistratiesysteem. Tot voor kort werkte dit prima, maar sinds september 2012 is de gemeente van tijdsregistratiesysteem Kelio overgestapt naar Era.

Dit nieuwe systeem brengt wat problemen met zich mee. Zijn er nog bibliotheken die deze software gebruiken? En hoe worden de werkroosters daar ingepland? Flexibel of een vast werkrooster?

Momenteel werken we met een flexibel rooster: glijuren van 8u tot 17u, wat we na 17u of in het weekend presteren zijn extra glijuren of overuren (prestaties op zaterdag of zondag). Wanneer een bibmedewerker overdag een dagje verlof nemen en toch de avonddienst op zich neemt geeft dit een anomalie in het tijdsregistratiesysteem.

Ook reacties van bibliotheken die met een ander tijdsregistratie werken zijn meer dan welkom.

 

Alvast bedankt.

Groetjes,

Sandra

sandra.segers@willebroek.be

Bib Willebroek

Weergaven: 574

Berichten in deze discussie

Vorig jaar werd op Kenniskantoor het volgende gezegd over glijdende uren.

In Londerzeel zijn we nog steeds heel blij met ons "open rooster": voor ons geen tijdrovend gedoe met werkroosters die moeten ingepast worden in het tijdsregistratiesysteem.  Elke gewerkte minuut tussen 8u en 22u wordt door het systeem bij de balans geteld.  Overtollige balansuren worden opgenomen door thuis te blijven, zonder dat hiervoor iemand dit in de software dient te registreren.  Naast het potje met balansuren is er ook een potje met verlofuren, die we manueel in het systeem zetten wanneer de balansuren ontoereikend zijn.  Medewerkers worden ontmoedigd om balansuren en verlof op te sparen door de verplichting om tegen bepaalde data alles opgenomen te hebben.

Ons flexibele werkrooster wordt dus volledig buiten het tijdsregistratiesysteem gehouden waardoor we... heel wat tijd besparen!

Groeten van Tim

Bib Londerzeel

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden