Hallo,

 

ik vraag me af of het mogelijk is om aan deze pagina een rubriekje toe te voegen waarin iedereen documenten kan posten ter inspiratie voor elkaar.
Een tijdje geleden heb ik eens voorbeeldjes gevraagd van een welkomsfoldertje, maar hier zijn ook al topics geweest over reglementjes enzo.

Of een hoekje met foto's van de bibliotheken? Foto's van de koffiehoek, van de nieuwe infobalie,.... op die manier kunnen we anderen misschien inspireren.

Zou het niet tof zijn als wij al die documenten op 1 centrale plaats kunnen plaatsen? Met vermelding van 'eigenaar' natuurlijk, zodat we contact kunnen opnemen als we graag iets overnemen ofzo.

 

 

Weergaven: 276

Berichten in deze discussie

 

Leuk idee!

Ik ben de groep Design en promo gestart om een beetje hetzelfde te bereiken. Je kan bij een artikel of reactie immers bestanden in bijlage opladen. Nog niet helemaal ideaal want de bestanden zijn dan ook versnipperd over de verschillende reacties. Stel dat dat er ooit veel zullen zijn ;-) dan moet je ook weer bladeren door pagina's om ze allemaal te bekijken. En na verloop van tijd heb je ook het risico dat je een bericht/topic herhaalt dat enkel jaren voordien al aan bod is geweest waardoor de info dus ook weer verdeeld wordt over meerdere 'discussies/berichten'.

't lijkt me leuker/handiger als de bestanden wikigewijs op één plek terug te vinden zijn bv. tabblad welkomstfolder, tabbladje afhakersactiviteit/brieven etc. en/of opzoekbaar via een woordenwolk of zo.

Bestanden delen zou iedereen heel veel tijd besparen. Is ook een mooi statement naar het beleid want de bib bezuinigt door samen te werken. Het online plaatsen van een document kost niet veel tijd en dat krijg je terug wanneer je zelf ook spullen kan recycleren van andere bibliotheken.

Schoon gezegd :) Mss moeten we dit verder bouwen in jouw groep? We kunnen daar misschien verschillende topics maken per onderdeel, zoals jij al zei (tabblad welkomstfolder, tabblad afhakersactiviteit....)

Technisch is het nog niet ideaal. Binnen een kenniskantoorgroep kan je volgens mij geen tabbladen maken, alleen berichten die allemaal op gelijke hoogte staan. De zoekfunctie van kenniskantoor behandelt alle berichten van alle groepen op dezelfde wijze en kan geen onderscheid maken tussen een berichtje met voor ons blijvende waarde (bv. voorbeelden van bibweekpromo) en een losse/tijdelijke vraag (bv. wie kan onze overschot aan invulflyers gebruiken).

Tweede minpuntje is dat je bij een bericht of reacties een limiet hebt van 3 bestanden in bijlage. Heb je er meer over het zelfde onderwerp dan moet je ze opsplitsen over meerdere berichten. Niet erg handig want zo versnippert de info over eenzelfde topic.

Misschien moeten we een gratis Wordpressblog opstarten en daar onze ideetjes bundelen?

Daar wil ik wel bij helpen, maar heb -voorlopig- geen wordpressblogervaring. Maar ik wil wel leren natuurlijk :)

Ik wil je alvast mijn e-mail geven: veerle.vanwesemael@hotmail.be

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden