Beste collega

In onze gemeente is men bezig met het aanpassen/herschrijven van de rechtspositieregeling. 

Voor de aanwerving van een bibliothecaris niveau Bx staat als voorwaarde dat men houder moet zijn van een diploma van bibliotheekwetenschappen of te behalen binnen de (verlengde) proefperiode van max 4 jaar na aanwerving en minimum 3 jaar relevante beroepservaring.

Bij wie is dit diploma van bibliotheekwetenschappen nog een specifieke aanwervingsvoorwaarde of beperkt dit te fel het vinden van kandidaten?

Alle info is welkom.

Bedankt

Weergaven: 415

Berichten in deze discussie

Marleen,

Ik zou er zeer sterk voor pleiten om dit uit de voorwaarden te halen. Er studeren te weinig kandidaten met dit diploma op graduaatsniveau af, zeker hier in LImburg. Op universitair niveau bestaat zelfs deze bijkomende opleiding niet meer. 

Met regelmaat, merk ik in jury's dat mensen met een ruim cultureel diploma en interesse voor de bibliotheek een beter alternatief zijn.  Zeer gerichte vorming nadien (eventueel initiatie) geven dikwijls een beter profiel.

De omschrijving minimaal bachelor in culturele, communicatieve of pedagogische studies of bibliotheekwetenschappen kan een oplossing bieden.

mvg

Annemie Arras

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden