Beste collega's,

Onze Bib hanteert als vele andere Bibs een strikte procedure bij het beschadigen of verliezen van materiaal door lezers. Onze lezers vergoeden het materiaal door de aankoopprijs te betalen. We maken hier geen uitzonderingen. Ook blijft de prijs van het boek hetzelfde, of het nu een maand, of 5 jaar oud is. 

Nu is het voor het eerst voorgekomen dat een lezer een e-reader onherstelbaar heeft beschadigd en die vergoeding verloopt niet zonder slag of stoot...

Mijn vragen:

1. Hoe gaan jullie om met het onherstelbaar beschadigen van e-readers?

2. Wat zegt jullie reglement over het beschadigen/verliezen van materialen? Maken jullie soms uitzonderingen?

3. Hoe gaan jullie om met het beschadigen/verlies van nieuwe vs. oudere materialen? Ons inziens zijn boeken na 5 jaar niet afgeschreven/waardeloos. 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Simone (Bib Kortenberg) 

Weergaven: 247

Berichten in deze discussie

Beste collega

Wij zouden de e-reader aanrekenen. In ons reglement staat dat de materiaalkosten en het eventuele opbergmateriaal vergoed moeten worden. Voor eenvormigheid en duidelijkheid, rekenen we het oorspronkelijke aankoopbedrag aan. Dit vermijdt discussie aan de balie en onder collega's. Dit aankoopbedrag werd geïnvesteerd. Bij heraankoop of aankoop van een gelijkaardig werk, moeten we opnieuw investeren. Bij kleine schade (het materiaal is in die staat nog bruikbaar), rekenen we een symbolisch bedrag aan.

In Bib Veurne moet steeds het volledige aankoopbedrag betaald worden, zowel voor boeken/schijfjes als e-readers. Dit laatste staat ook expliciet in het reglement toegevoegd.

De lener krijgt het boek of de e-reader of het schijfje wel mee naar huis.

Dag Simone, 

Wij (de bibliotheken van Bibkwintet - Boechout, Hove, Edegem, Kontich, Lint & Mortsel) rekenen standaard bedragen aan per soort materiaal: http://bibkwintet.bibliotheek.be/pagina/tarieven4. Voor niet-standaard materialen rekenen we de reële kostprijs aan, dat zou dus ook voor een e-reader zo zijn.Groetjes, Veerle (bib Edegem)

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden