Wij hebben het volgende aan de hand met onze pinterestpagina :

www.pinterest.com/bibbalen

wanneer we een bord willen bekijken vb jeugdboekenweek 2015
verschijnt de melding : Word lid om meer informatie over dit bord te bekijken ofwel moet je inloggen

ook als we rechtstreeks naar het bord gaan
https://www.pinterest.com/bibbalen/jeugdboekenweek-2015/
en een pin willen bekijken hebben we dit zelfde probleem. Tot voor kort was dit niet het geval.

Dit is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk naar onze leden als zij verplicht worden om in te loggen of zich te registreren.

Iemand al hetzelfde voor gehad. Bestaat er een oplossing voor?

Weergaven: 725

Berichten in deze discussie

Hallo,

ja dit is al een tijdje zo. Er is een trucje om te omzeilen dat je de klanten kan vertellen, maar het is niet iets dat je gemakkelijk zelf vindt als gebruiker vrees ik. 't is wel iets dat je aan tonen aan klanten die ernaar zouden vragen.

  1. surf naar de URL www.pinterest.com/bibbalen en klik een map aan.
  2. Je krijgt de vraag om je aan te melden maar negeer dit. Ga in de adresbalk staan en selecteer de URL die daar nu weergegeven staat (die van de gekozen map dus) en bevestig met ENTER
  3. je zit nu in de map. Herhaal de procedure voor elke pin die je wil bekijken, nl. verschijnt het aanmeldscherm = selecteer de URL van de pin, bevestig met ENTER en je kan de pin bekijken zonder aangemeld te zijn.

Toegegeven, dit is niet ideaal. Maar op dit ogenblik de enige manier om pins te bekijken zonder ingelogd te zijn...

Ik vind dit ook een heel vervelende beslissing van Pinterest.  De oplossing van Katrien kan nog net iets eenvoudiger: gewoon telkens de pagina vernieuwen :-)

Er is echter ook nog een andere, meer elegante manier, die zeker bruikbaar is voor publiekspc's in de bib.  Voor klanten die sporadisch op Pinterest terecht komen zonder een account te willen aanmaken heeft dit echter een nogal hoge drempel: het installeren van een userscript in je browser.  

1) Installeer de juiste extensie voor je browser (bv. Tampermonkey voor Chrome)

2) Installeer dit userscript

Op zich is dit heel eenvoudig: gewoon op de installatielinks klikken en de instructies volgen.  Wel moet je er bij het installeren van userscripts altijd op letten dat deze uit een betrouwbare bron komen.  Anders gooi je je privacy te grabbel en zet je de deur open voor virussen en hackers.  Gelukkig is Greasy Fork zowat de meest betrouwbare site met userscripts.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden