Wij willen in de bib van Tielt dit najaar een podcastproject opstarten.

In het kort: we willen minimum 10 en maximum 30 jongeren (15 - 25 jaar) laten kennismaken met het gegeven 'podcast'. Het is de bedoeling om hen zelf een podcastaflevering te laten produceren. De bib zorgt voor 2 workshops: 'het capteren van verhalen' en 'het bewerken van audio met Audacity'. Voor deze workshops zijn we nog op zoek naar experts ter zake. Verder zorgt de bib ook voor individuele begeleiding van de jongeren. Het is de bedoeling dat ze onder de noemer 'Verhalen van vriendschap' in hun eigen sociale omgeving op zoek gaan naar getuigenissen over een bijzondere vriendschap. We willen deze audioverhalen tijdens de Jeugdboekenmaand ontsluiten via QR-codes in de bib en op enkele andere locaties in Tielt.

Zijn er bibliotheken die ervaring hebben met iets gelijkaardigs? Graag zou ik eens contact opnemen om enkele tips te krijgen.

Weergaven: 253

Berichten in deze discussie

Een heel leuk idee! Mss een polsen bij Linc vzw? Zij zijn bezig met het samenstellen van hun vormingsprogramma voor dit academiejaar.

Zelf luister ik graag naar podcasts maar ik heb geen ervaring met het maken van podcastst.Ik zou eens polsen bij de vrt en mss via https://www.vpro.nl/podcasts/lees/2016/zelf-podcasten.html.

En via Publiek Centraal, zou ik ook eens proberen.

http://publiekcentraal.be/de-derde-naam-voor-publiek18-pieter-blomm...

Succes!

Anne

Dag Anne

Die link van de vpro is heel interessant.

Bedankt voor de tips.

Groeten,

     Tim

Dag Tim, 

hoe staat het ondertussen met jullie project?

Groeten,

Sara

Dag Sara

Samengevat: op schema.

Er zijn 12 verhalen opgenomen. De audiobestanden worden deze week verbeterd: ruis weghalen, stiltes wegknippen, ...

Ik zou eind deze week de meeste verhalen moeten ontvangen. Sommige leerlingen vroegen nog een extra weekend, wat we toegestaan hebben.

Op 25 februari lanceren we de verhalen naar het grote publiek. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik de audiobestanden ga ontsluiten: via een link op onze eigen webpagina of via een aparte website. Zoals je wellicht weet krijgen de openbare bibliotheken binnenkort een nieuwe website en ik weet momenteel nog niet of (en hoe) ik links naar audiobestanden kan toevoegen. Voor alle zekerheid heb ik dus een aparte domeinnaam geregistreerd waarmee ik de audioverhalen kan ontsluiten.

Voel je vrij om mij na 25 februari nog eens te contacteren. Dan zal ik ongetwijfeld meer kunnen vertellen.

Groeten,

     Tim

Dag Tim, 

Kan ik jou hier misschien kort eens over opbellen? We zijn op zoek naar bibliotheken die al eens met podcasts experimenteren en vooral benieuwd naar hoe je dit ervaart. 

Je mag me gerust een e-mail sturen met je telefoonnummer: sara.logghe@cultuurconnect.be 

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden