In welke genres of categorieën delen jullie je muziekcollectie op?

Wij zijn in een discussie verwikkeld over het wel of niet apart opstellen van Nederlandstalige muziek (stond voorheen gewoon bij 'populair').

Ik heb ook mijn vragen bij het onderscheid tussen pop en populair.

Enige suggesties? Hoe delen jullie op?

 

Alvast bedankt.

 

Tine

 

Weergaven: 659

Berichten in deze discussie

Verzamelcd's met Nederlandstalige muziek staan in de bib van Sint-Truiden bij de N (signatuur:Nederla) bij de populaire muziek.

Fullcd's van Nederlandstalige artiesten staan op de eerste letter van de familienaam bij de populaire muziek (Sommers bij S, Clouseau bij C, etc...)

We hebben dit gedaan omdat mensen die specifiek vroegen naar Nederlandstalige cd's (liefst verzamel) alle materialen samen konden vinden.

 

Voor de rest hebben wij volgende categorieën: klassiek, jazz, filmmuziek, jeugdmuziek en populair.

Binnen de populaire muziek hebben we ook nog onderverdelingen, maar die staan steeds alfabetisch tussen de populaire cd's.

 

Groetjes

Katrien

Onze Nederlandstalige cd's zitten ook apart (Pop Nederlandstalig), de fullcd's zitten op de eerste vier letters van artiest

Onze andere categorieën zijn: klassiek, jazz and blues, filmmuziek, Wereld en folk, new age, jeugd en carnavalcd's

In Kortrijk gebruiken we nog de oude NBLC-codes (60 nederlands), 61 (frans)...
Soms moeilijk een onderscheid te maken tussen pop en populair (Van het Groenewoud zit bij 60, maar De Mens bij 78 (pop).

Verzamelcd's staan voor het alfabet en krijgen een signatuur 60 A/tien 22 (A voor anthology, eerste 4 letters van titel en volgnummer).

 

Maar ik overweeg allemaal nieuwe etiketten te maken en de 60, 61 weg te laten. De gebruiker heeft daar toch geen boodschap aan en gewoon 'nederlands', 'frans' enz op het etiket te zetten

In Schoten hebben we heel wat categorieën : blues (+ compilaties), cabaret (+ compilaties), country, dans, document, film (+ compilaties), folk (+ compilaties), instrumentaal, jazz (+ compilaties), Kerst, kind, klassiek (+ compilaties), new age, orkest, popmuziek (+ compilaties), reggae, vocaal anderstalig (+ compilaties), vocaal Duits (+ compilaties), vocaal Engels (+ compilaties), vocaal Frans (+ compilaties), vocaal Nederlands (+ compilaties) en wereldmuziek. De (populaire) rubrieken volgen elkaar op in alfabetische volgorde. Klassiek en orkest staan in een andere ruimte.

De fullcd's worden alfabetisch op naam van de uitvoerder geplaatst. Daarna volgen de compilaties per rubriek, die klasseren we alfabetisch op titel.

We verhuizen nu tijdelijk naar een andere locatie voor 2 jaar. Daarna zouden we ook graag onze opstelling herzien.

Bij ons staat Engelstalige muziek onder pop zolang het geen wereldmuziek,jazz, blues, country, filmmuziek of New Age is. De andere talen worden bij respectievelijk Nederlands, Duits, Italiaans, Meerdere (als er meerdere talen zijn) geplaatst. En voor zover ze ook niet bij de andere genres horen. Bij ons staan de cd's van 1 artiest op naam van de auteur en de verzamelde onder de rubriek bv Pop Verzameld op titel van de cd.

Groetjes

Anita

In bib Beveren plannen we al sinds lang onze plaatsing aan te passen volgens de Vlaamse muziekclassificatie.  Óóit moet het ons lukken om dit te verwezenlijken.

Alle Nederlandstalige muziek staat dan bij P1 - en je probleem (en dat van ons) is opgelost!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden