We ontwikkelden recent nieuw lesmateriaal dat volgens ons interessant kan zijn om op te nemen in uw bibliotheek/mediatheek.

Een woordje meer uitleg over het pakket:

DE DVD

Kleine helden & Rare kwasten is een compilatie met vrolijke, korte Europese animatiefilms zonder dialogen: veertien kleurrijke pareltjes die de afgelopen jaren te zien waren op filmfestivals over de hele wereld. Heel wat van die filmpjes vielen meermaals in de prijzen! De compilatie geeft een frisse kijk op het genre van de animatiefilm: de verschillende technieken en vertelstijlen getuigen van de onuitputtelijke creatieve mogelijkheden van het medium.

Kleine helden & Rare kwasten is samengesteld en uitgegeven door Fonk vzw (organisator van o.a. het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en Docville).

DE LESMAP

Bij de DVD Kleine helden en Rare kwasten presenteert Lessen in het donker een lespakket om rond de 14 korte animatiefilms allerlei leuke (film)dingen te gaan doen in de klas.

Op de eerste pagina’s vind je een opwarmer rond animatiefilm en –stijlen. Vervolgens passeert elk filmpje de revue. Per film krijg je de filminfo voorgeschoteld, alsook een woordenwolk met trefwoorden, een vragenwaaier om een gesprek op gang te trekken en vervolgens 2 filmopdrachten (één creatieve en één filmtechnische).

DOELGROEP

Het pakket is bruikbaar voor leerkrachten in het kleuter- en lager onderwijs. Ook leerkrachten in opleiding kunnen er heel wat inspiratie uit putten.

Veel van de opdrachten zijn gericht op verschillende leergebieden uit het leerplan (vnl. beeld & media!)

PREVIEW

Je vindt een preview als bijlage bij dit bericht. Hierin worden oa. 4 van de 14 filmpjes getoond, precies zoals ze in de lesmap staan.

BESTELLEN

Je kunt het pakket bestellen bij Lessen in het donker via sofie@lesseninhetdonker.be of 050 34 91 93.

De kostprijs is € 20 voor dvd + map  (+ € 6 verzendingskosten).

Betalen kan achteraf via overschrijving adhv de bijgevoegde factuur.

Geef bij bestelling ook het leverings- en facturatieadres mee.

VRAGEN?

Neem dan gerust contact op met sofie@lesseninhetdonker.be of 050 34 91 93. We staan u graag te woord!

Het pakket werd samengesteld door Lessen in het donker vzw in een coproductie met het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

 

Weergaven: 114

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden