Dag collega's,

welke bibliotheken hebben reeds de mogelijkheid tot 'online inschrijven'? 

In Oostende zijn wij de voor- en nadelen (de definitieve inschrijving vraagt toch nog wat specifieke handelingen aan de balie) tegen elkaar aan het opwegen. Deel gerust jullie ervaringen! 

vriendelijke groeten,

Goedroen 

Weergaven: 277

Berichten in deze discussie

Wij hebben dit geactiveerd en zijn enorm verbaasd over hoeveel klanten al spontaan hun weg gevonden hebben in het online inschrijven. We hebben er nog geen reclame er voor gemaakt nochtans. De handelingen vallen best mee. Goed er op letten van eerst op naam te checken voor je kiest om een nieuwe klant toe te voegen (voor de klanten die vergeten te melden dat ze zich online inschreven), identiteitskaartje scannen, eventueel ontdubbelen, blokkering opheffen. Gaat snel. Maar klanten zijn er wel mee geholpen (kunnen al online reserveren)

Groetjes uit Bredene

Goedemiddag, 

Ik volg onze collega uit Bredene helemaal. Het is echt opvallend dat mensen de weg naar het online inschrijven vinden, zonder dat we er reclame voor maken. Het is inderdaad belangrijk om eerst op naam te zoeken. Mensen zijn namelijk niet altijd heel duidelijk over "online inschrijven" of "een account op Mijn Bibliotheek aanmaken".

Groetjes

Laura (Schoten)

In Eeklo hebben we dezelfde ervaringen.

Ik vermoed dat het gebruik van online inschrijven nog zal stijgen, nu mensen ook online IBL-werken kunnen aanvragen.

dankjewel voor de ervaringen! we zullen het toch overwegen... 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden