Hallo ,

 

wij spelen met de gedachte om binnenkort muziek te spelen in onze bibliotheek.

Het is niet de bedoeling om een discotheek te maken van de bib maar gewoon om met aangepaste muziek een iets lossere sfeer te creëren.

Los van alle praktische details (Sabam etc.) , wat vinden jullie daarvan of zijn er bibliotheken die dit al toepassen ?

 

Laat jullie mening maar eens horen ,

 

Ben De Coninck

Bibliotheek-assistent Destelbergen

Weergaven: 684

Berichten in deze discussie

Een aantal jaren geleden hebben wij ook muziek gespeeld in de avm-afdeling. Wij zetten deze cd dan in de kijker "op dit ogenblik luistert u naar...". Deze cd werd meestal snel uitgeleend, wat een pluspunt was. Ook de leeszaal en de internetafdeling zaten in dezelfde ruimte, en toch heeft dit nooit een probleem opgeleverd. Wegens geen cd-speler meer, zijn we er echter mee gestopt.

 

Ga ervoor, zou ik zeggen. Onze ervaring was alvast positief.

 

Vriendelijke groeten

Patricia De Savoye

Bibliotheek Haaltert

Ook in Bornem zetten wij tijdens de uitleen muziek op. Vaak vragen mensen welke muziek spelen en nemen ze de cd dan mee naar huis. Wel zien dat je in orde bent met SABAM :-)
Muziek draaien in de muziekafdeling is een van de beste en leukste middelen om je collectie te promoten en in de etalage te zetten. Het zorgt voor een aangename sfeer tijdens het verblijf in de muziekafdeling en het is hét middel om jullie muziekkennis te delen met de gebruiker, om mensen nieuwe cd's te leren kennen. Het gebeurt inderdaad heel vaak dat mensen de cd die ze horen willen lenen. Je zou ook kunnen experimenteren met bepaalde uren vrij te houden voor bepaalde genres, een playlist maken en afficheren. Zo kan je klanten die geïnteresseerd zijn in een bepaald genre aantrekken, kunnen  er ook vanuit de klanten bepaalde suggesties komen. Misschien kunnen klanten playlists maken.... ? Muziek draaien en promoten is een van de leuke zaken in een muziekafdeling.

Hallo , ik denk dat er een klein misverstand is ontstaan ; uiteraard spelen wij ook cd's af in onze AVM-afdeling maar ik bedoelde eigenlijk of er bibs zijn die muziek in hun centraal bibgedeelte afspelen ?

De cd's die in onze AVM-afdeling spelen worden zeer regelmatig geleend door mensen die ze nog niet kennen en daar te horen krijgen maar waarschijnlijk zijn er niet veel bibliotheken die in de bib zelf muziek als achtergrond gebruiken. Als er wel zijn die dit doen , deel gerust jullie ervaringen met ons...

 

Ben De Coninck

Bib Destelbergen

In de bib van Heist-op-den-Berg is er in heel de bib al jaren achtergrondmuziek te horen.

Ik heb nog geen negatieve reacties gehoord.

Beste collega,

 

in de bib van Stabroek wordt er elke uitleendienst muziek gespeeld. We krijgen er vaak positieve reacties op. Doen, zou ik zeggen!

 

Veerle

bib Stabroek

Hoe regel je dat met SABAM? Eingelijk is SABAM alleen voor live gespeelde muziek.

Elke keer een lijstje van de afgespeelde muziek of zo?

 

Groetjes,

We spelen geen radio, maar cd's uit onze collectie. We hebben ook muziek van onze cd's geript naar een soundserver zodat we continu muziek hebben zonder steeds de cd te moeten verwisselen. We kunnen dan ook afspeellijsten maken of selecteren op genre.

We betalen hiervoor billijke vergoeding: http://www.debillijkevergoeding.be/Content/general-main.asp

 

Bart Van Dyck

Bib Heist-op-den-Berg

Beste,

Hier in de bibliotheek van Rumst vinden wij het zeer fijn om cd's te spelen op de AVM-afdeling.

Nieuwe CD's of oude "goeie" worden met plezier beluisterd!

Carine

 pob Rumst

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden