Wie plaatst de 'makkelijk lezen' boeken voor adolescenten apart in plaats van tussen de andere boeken voor adolescenten (met een aparte aanduiding)? Wat zijn de voor- en nadelen?

Weergaven: 516

Berichten in deze discussie

Hallo,

In Hoeilaart staan alle makkelijk lezen-boeken sinds enkele jaren op 1 rek, met op 1 plank de ML-collectie voor jongeren, en op de andere de ML voor volwassenen. Zo zijn die dunne boekjes sneller terug te vinden door de doelgroep. Ze worden ook vaker ontleend. Een nadeel is misschien dat de lezers het als stigmatiserend kunnen ervaren om op dat rek te moeten zoeken, maar dat hebben we toch nog niet ondervonden.

Binnenkort verhuizen we naar een nieuwbouw. Daar hebben de jongeren een eigen hoek (nu hebben ze enkele rekken in de volwassenenafdeling). We zijn nog aan het nadenken over de plaatsing van de ML. Het zou jammer zijn om de ML voor jongeren en voor de volwassenen niet op dezelfde plek te zetten.

Dag Merijn,

Ik werk in de schoolbibliotheek van een middelbare school. Vroeger stonden de boeken "makkelijk lezen" gewoon tussen de andere boeken. Enkele leerlingen hebben die echter eens allemaal samen gezet in een rek vlakbij de andere boeken voor hun leeftijdsgenoten. Ik merk dat de jongeren die problemen hebben met lezen nu vlotter hun weg vinden naar deze collectie.

Ze worden zover ik zie niet gestigmatiseerd, omdat ze om een boek "makkelijk lezen" te kiezen in hetzelfde gangpad staan als hun leeftijdsgenoten die een ander fictie boek kiezen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden