Mag ik eens een hele goeie tip geven? We weten allemaal dat Carll Cneut, Pieter  Gaudesaboos, Sabien Clement... schitterende workshops geven voor kinderen. Maar mag ik eens een nieuwe naam tippen?

 

Ellen Vrijsen won vorig jaar de Boekenpauw met haar prentenboek Cantecleir (tekst Jo Roets). Wij vroegen haar dan maar om in de bib van Ham workshops te geven voor kinderen van het eerste leerjaar. Ellen geeft wel les aan het hoger kunstonderwijs, maar ze had helemaal geen ervaring met zulke jonge klassen. Toch zegde ze toe. We keken er dus een beetje met een klein bang hartje naar uit.

Maar dat was onterecht! Vanaf de allereerste moment toonde Ellen zo een spontaniteit. Ze stond voor de kinderen alsof ze nog nooit iets anders gedaan had. Ze vertelde heel kalm en rustig en tegelijk heel levendig en gedreven. Ze zat perfect op het niveau van de kinderen en ging op een hele leuke manier om met alles wat ze vroegen en vertelden. Enfin, de kinderen genoten en hingen aan haar lippen.

 

Nu zijn wij in Ham nogal streng en vinden we 'de kinderen hingen aan haar lippen' lang niet genoeg om tevreden te zijn over onze workshops en lezingen. Maar Ellen had óók inhoudelijk (zelfs op het niveau van het eerste leerjaar) heel wat te vertellen. Én ze deed in haar workshop de kinderen ook nog erg knappe dingen maken. Die kinderen maakten samen met haar portretten van zichzelf als dier, net zoals de knappe illustraties in Cantecleir.

 

En kijk, als de kinderen het fijn vinden, het inhoudelijk goed zit en het de kinderen tot hele mooie prestaties brengt, dan zijn we in Ham wél supertevreden en willen we heel graag andere bibliotheken tippen. Haal Ellen Vrijsen gerust eens bij jullie binnen. Spijt zullen jullie er zeker niet van hebben, integendeel.

 

En wij in Ham kunnen zeggen dat wij toch de allereesten waren. Haha.

 

Ter info: ellen.vrijsen@telenet.be  0475 497 957

Weergaven: 893

Bijlagen:

Berichten in deze discussie

Bedankt voor de tip Stefan! Klinkt erg leuk en interessant.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden