Dag collega's,

 

Mogelijk vallen de subsidies voor ibl weg of verminderen ze in de toekomst. Aangezien we boeken via ibl voor onze leesgroepen aanvragen, zouden de kosten hiervoor erg oplopen.

Als we de lezer integraal voor de kosten laten opdraaien, zouden de leesgroepen volgens mij veel leden verliezen, wat zonde zou zijn.

Nu is mijn vraag hoe jullie leeskringen organiseren? Vragen jullie een bijdrage aan de leden van de leeskring (per jaar of per boek?) of is alles kosteloos? Bij ons is alles voorlopig nog gratis. 

 

Vriendelijke groet,

 

Marjan Van Damme

POB Deinze

Weergaven: 574

Berichten in deze discussie

Hallo,

Wij organiseren onze leesclub samen met Vorming Plus. De leden betalen dus voor elke avond.

Een deel van onze leden koopt zelf alle boeken, anderen lenen de boeken.

Hoe dit moet bij IBL wijzigingen weten we nog niet.

Mvg

Annemie Arras

Bibliotheek Bree

Beste Collega

In bib Veurne is de deelname aan de leeskring kosteloos. IBL-boeken worden niet aangerekend. En er wordt een gratis drankje aangeboden. De leden weten dit erg te waarderen. Maar zij bereiden ook telkens per twee de bespreking voor. Ik hoop dat deze formule kan behouden blijven...

In Zulte betalen de leners per bijeenkomst 2,50 euro. Niet aan de bib, wel aan de verantwoordelijke van de KVLV, die de leeskring 'trekt'. KVLV zorgt voor koffie en koekjes.

In Beernem betalen de leden 25 euro voor 6 bijeenkomsten. De begeleiding gebeurt door iemand die dit schitterend doet. De bibliotheek betaalt deze persoon. We zorgen ook voor een glaasje wijn. De boeken worden kosteloos per ibl aangevraagd.

Ieder leesjaar nodigen we een auteur uit waarvan we een boek op voorhand bespreken. Dezelfde leesgroepbegeleider interviewt de auteur. Deze avond staat open voor iedereen.

De leden van onze leesgroep zijn zeer tevreden, We zijn ondertussen aan ons 17de werkjaar toe.

Beste collega,

In bib Assenede rekenen wij de IBL-aanvragen ook door aan de leesclub. Zij maken daar geen probleem van aangezien dat het enige is wat zij moeten betalen. Voor koffie en gebak zorgen de leden zelf om beurt.

Marjan,

Bij ons is alles kosteloos, dat blijft voorlopig zo.

In de provincie Antwerpen wordt IBL betalend vanaf januari, maar de bibliotheken zelf kunnen nog beslissen of er een bedrag gevraagd wordt of niet.

Voor aanvragen voor een leeskring gaan wij aan de andere bibliotheken niets aanrekenen.

Vriendelijke groeten,

Ida Vanhoof

bib Dessel

Hallo,

in Leuven betalen deelnemers € 6,00 per leessessie. Dit bedrag dekt vooral de vergoeding van de moderator, een betaalde buitenstaander dus, die dit uitstekend doet. Een overkoepelend lidmaatschap voor een volledig werkjaar is er niet. Koffie en een koekje worden telkens door de bib aangeboden.

IBL wordt tot nog toe niet aangerekend aan de deelnemers. Nog geen idee wat dat in de toekomst, in het post-subsidietijdperk, moet worden...

mvg,

Christel Verbraeken

de Bib Leuven

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden