Sommige bibliotheken hebben een collectie leesbrilletjes voor diegene die hun bril vergeten zijn.
Wij zouden daar ook willen mee beginnen, daarom enkele vraagjes...

 

- Liggen die achter de balie? Of in de leeszaal zelf?

- Als ze aan de balie liggen, moeten ze dan eerst hun kaartje afgeven als 'borg' :) ?

- Hangen ze omhoog in de leeszaal? Hoe dan? Hebben jullie daar een speciaal rekje voor?

Of liggen ze gewoon op tafel?

- Werken jullie met verschillende sterktes in leesbrillen?

- Hebben jullie nog bepaalde ervaringen die jullie willen delen?

 

Alvast bedankt!

Weergaven: 227

Berichten in deze discussie

Wij hebben in allebei onze bibliotheken drie leesbrilletjes van verschillende sterkte (1.0 - 1.5 - 2.0). Ze liggen achter de balie maar op onze rekken hangen enkele affiches met daarop de melding dat er leesbrilletjes verkrijgbaar zijn aan de balie.
Veel succes ermee,

Kris Peeraer, Bibliotheek Malle

Wij (Antwerpen) lenen ook brilletjes uit. Ze liggen achter de balie, zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en als 'pand' wordt be bibkaart bijgehouden.

Dag Veerle,

 

in Beveren hebben we de leesbrilletjes (in verschillende sterktes) ingevoerd. Ze kregen een barcode dus kunnen we ze ook gewoon uitlenen. We zetten ze op een rekje op één van onze balies.

Veel succes

In bib Assenede liggen een 3-tal brilletjes van verschillende sterkte achter de balie. Op het prikbord achter de balie hangt een bericht dat er leesbrilletjes beschikbaar zijn. Ze kunnen gewoon gevraagd worden aan de balie, zonder formaliteit.

Wij hebben nog geen problemen gehad met terug inleveren, maar we zijn natuurlijk ook maar een kleine bibliotheek (13 500 inwoners).

In bib Bree liggen brilletjes van verschillende sterkte aan de balie. Gebruikers mogen ze gewoon nemen. We hebben heel felle kleuren gekocht (tijdens de solden). De afgrijselijek kleuren zet niet echt aan tot ontvreemding. 
Dag Veerle, In de bib van Edegem liggen een aantal leesbrilletjes achter de balie, mensen kunnen ze gewoon opvragen (zonder pand of lidkaart dus). Tot nu toe hebben we nog geen problemen gehad met het terugbrengen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden