Collega's,

Een uitdaging!

Een lezeres van ons maakt haar stamboom op. In het kader daarvan zoekt ze krantenartikels over de volgende gebeurtenis:een auto-ongeluk dat plaatsgevonden heeft op 7 december 1984 in Ternat. Daarbij kwam Arlette Joos (echtgenote van Aloïs Bornauw) om het leven. De lezeres veronderstelt dat deze gebeurtenis in de nationale kranten vermeld is. Ze zou nu graag deze artikels bemachtigen.

Mijn vraag: op welke locatie worden kranten uit 1984 bewaard? Eventueel met een doorzoekbaar digitaal archief? Ter plekke raadpleegbaar?

Met vriendelijke groeten,

Tom Horvàth
Publiekswerker openbare bibliotheek Asse

Weergaven: 205

Berichten in deze discussie

Dag Tom,

Je hebt veel kans in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen: https://www.consciencebibliotheek.be/nl/content/kranten-en-tijdschr....

Vriendelijke groet,

Hilde Van den Eede, bib Merchtem

Inderdaad, "Abraham" is een online databank van Belgische kranten bewaard in Vlaamse bibliotheken en andere erfgoed­instellingen. De databank kan vrij worden geraadpleegd op krantencatalogus.be. Alhoewel de collectie focust op de periode 1830-1950, komen wel alle exemplaren in aanmerking wanneer een krantentitel al verscheen vóór 1830 of nog gepubliceerd werd na 1950.

Niet alle 7900+ kranten zijn gedigitaliseerd, dat is "slechts" voor 1250+ krantentitels het geval. Die zou je dus full-text moeten kunnen doorzoeken. Alleen zag ik niet direct een mogelijkheid om overkoepelend full-text te zoeken, voorbeeld rechtstreeks op de familienamen Joos en Bornauw.

Ik ben vrijwilligersgewijs secretaris van de genealogische vereniging Familiekunde Brussel. Je mag jouw lezeres altijd adviseren om via de website van Familiekunde Brussel een bericht te sturen via het contactformulier. Zeg haar wel dat wij geen onderzoek in haar plaats doen, maar dat we haar wel op weg kunnen zetten.


Groeten

Patrick Vanhoucke


Hilde Van den Eede zei:

Dag Tom,

Je hebt veel kans in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen: https://www.consciencebibliotheek.be/nl/content/kranten-en-tijdschr....

Vriendelijke groet,

Hilde Van den Eede, bib Merchtem

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden