Voor de verwendag van de bibliotheekweek op 20 oktober zijn we op zoek naar een knutselworkshop voor kinderen, liefst iets kort waar kinderen kunnen bij aansluiten tijdens hun bibbezoek (geen knutselworkshop van een uur dus). We zoeken iets in de richting van origami (om bv. vogels te vouwen om in onze wensboom te hangen). Zijn er bibs die ooit al eens zoiets georganiseerd hebben en ons een contact kunnen bezorgen?

Alvast bedankt!

 

Veerle Stoffelen

Bibliotheek Edegem

Weergaven: 618

Berichten in deze discussie

Voor de voorbije jeugdboekenweek rond dieren deed ik dezelfde (niet zo gemakkelijke) zoektocht. Uiteindelijk kwam ik bij kunstenares Coralie Stalberg terecht die al iets dergelijks gedaan had. Coralie was zo enthousiast om mee te werken dat het uiteindelijk een heel andere workshop geworden is (met oude boeken en knuffels liet ze de kinderen een kunstinstallaties maken). De fijne samenwerking en verrassende workshop doen me nu nog nagenieten. Als je haar wenst te contacteren, laat even je e-mailadres via ann.foulon@knokke-heist.be weten.

 

 

 

 

Dag Veerle,

Ik kan je geen contact bezorgen maar dit is onze ervaring bij origamivouwen tijdens een bibbezoek.

We hebben kinderen al eens de materialen ter beschikking gesteld om kleurrijke origami's te vouwen. Eenvoudige boekjes over origamivouwen, vierkant papier, lage tafeltjes met kleine stoelen erbij. Heel uitnodigend maar dit blijkt voor kinderen niet de eenvoudigste knutseltechniek te zijn. Ook de juffen van de lagere school die in klasverband konden meedoen spraken ons erover aan dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Als we dit ooit nog eens doen dan moet er iemand beschikbaar zijn om de kinderen te helpen want ook voor de ouders is het niet evident.

Anne-Marie

 

 

Dag Anne-Marie,

Daarom zijn we ook op zoek naar iemand die de kinderen kan begeleiden. Het lijkt allemaal heel simpel, maar als je het net ietsje beter wil doen, kan je beter iemand inschakelen. Een paar jaar geleden wilden we zelf leren ballonnen plooien en het dan voor de kinderen doen. Uiteindelijk hebben we toch een ballonplooier laten komen en achteraf waren we blij dat we die beslissing genomen hadden. Het gemak waarmee hij de ingewikkeldste figuren plooide voor de kinderen en daarbij nog grapjes kon maken, was indrukwekkend.

We willen wel wat extra papiertjes en wat voorbeelden bij op de origami tafel leggen. Ondertussen zijn we via een Japanse winkel in Antwerpen wel op een goed spoor.

groetjes

Veerle

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden