We hebben lange tijd gewerkt met een boekbindster die altijd onze boeken voor ons gekaft heeft. Toen zij gestopt is, zijn we twee jaar geleden beginnen werken met het Wok (Brugge) en dit verloopt erg vlot. Enige probleem is dat we te veel boeken hebben voor hen en daarom zijn we dus op zoek naar alternatieven.

Werken jullie met vrijwilligers voor het kaften van jullie boeken of hebben jullie nog een beschutte werkplaats of boekbinder die jullie hiervoor kunnen aanspreken?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Weergaven: 608

Berichten in deze discussie

Wij werken met vrijwilligers, een stuk of 3 die wekelijks komen kaften, dit werkt heel goed en iedereen is er heel tevreden over.

Izegem heeft daarvoor een logistieke medewerkster in dienst die boeken kaft maar nog vele tientallen andere dingen doet
die soms pas opvallen als ze voor enkele dagen met verlof is. Bovendien springt de dame ook in als Wimmer (Delphi
weet-u-wel) Uitleenklaar bestellen hebben wij nooit gedaan wegens het kostenplaatje. Uitgebreid werken met vrijwilligers kan uiteraard maar dat vinden wij een beetje terug naar af. Het is nog niet zo heel lang geleden dat bibliotheekwerk op zich puur en onversneden vrijwilligerswerk was. Naar die tijd willen wij echt niet terug ...

Wij hebben 2 voltijdse boekverzorgers, die worden bijgestaan door een aantal vrijwilligers.

Je kunt bijvoorbeeld Ryhove proberen , je kunt bijvoorbeeld een goedkopere folie aan kopen ( redor-fix ) het enige milieu vriendelijke product.

Of met vrijwilligers werken , dat komt ook het meeste voor !

Onlangs had ik dezelfde vraag aan de Noorderrand-bibliotheken gesteld. Hierbij de antwoorden:

Asse : administratief assistent niveau D, bijna op pensioen, waarschijnlijk nadien vrijwilliger

Wemmel: personeelslid in statuut art. 60 (ocmw)

Kapelle-op-den-Bos, Meise en Opwijk  : bibliotheekpersoneel

Londerzeel en Steenokkerzeel : vrijwilligers

Machelen en Merchtem : bibliotheekpersoneel + vrijwilliger(s)

Zoals Wendy Van Linter al vertelde is dat we in Dilbeek met twee voltijdse boekverzorgers en een paar vrijwilligers werken. Ik ben één van de twee boekverzorgers. Het is een systeem die heel goed werkt. Alleen is het een systeem die alleen goed werkt als dit werk niet alleen door vrijwilligers wordt gedaan en er iemand verantwoordelijk is voor de vrijwillgers en deze begeleid en goed opleid.

Beste Liesbeth,

In onze regio (Oost-Vlaanderen) werken verscheidene bibliothekenmet de BW Ryhove, Koningsdal 24, 9000 Gent, 09 226 29 37. Wij zijn er in Herzele alvast heel tevreden over. Neem met hen eens contact.

Wij hebben een schat van een vrijwilligster voor kaftwerk. Heel gedreven en bedreven in haar werk.

Zij komt 1 x/ week of volgens behoefte. Dat werkt heel goed. Tussendoor steekt ook  onze adminstratieve medewerker een handje toe.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden