Collega's

Wat zijn jullie ervaringen met beheerssystemen voor de internetpc's in jullie bib?  Liefst de systemen die een koppeling met VUBIS hebben.

We werken zelf met een systeem van Beesmart.  Maar we zouden graag weten wat jullie ervaringen zijn met andere systemen.

Hartelijk dank alvast voor de reacties!

Groeten

Rudi
bib Lommel

Weergaven: 612

Berichten in deze discussie

In een aantal Brusselse bibliotheken (Anderlecht, Elsene, Muntpunt BIB, Sint-Jans-Molenbeek) wordt gebruik gemaakt van TimeTracs van de firma PIMC. Dit beheersysteem kan zowel stand-alone gebruikt worden, als gekoppeld aan een bibliotheeksysteem. In Brussel is dat laatste meestal het geval. Het gebruikte bibliotheeksysteem (BruNO-netwerk) is Vubis Smart.

Neem misschien eens contact met deze bibliotheken om naar hun gebruikerservaring te peilen. PIMC organiseert elk jaar ook een "Tracs Gebruikersdag". Die vindt dit jaar plaats op donderdag 24 mei in de nieuwe openbare bibliotheek van Beveren(-Waas).

Beste

 

wij werken met Time Tracs van PIMC. Bezoekers kunnen zonder tussenkomst van het bibliotheekpersoneel de computers gebruiken als ze hun lidnummer, naam en voornaam invullen. De procedure is voor de bezoekers eenvoudig zodat je weinig toelichting moet geven. Om zeker te zijn helpt een bibliotheekmedewerker bij ons elke nieuwe bezoeker, maar vaak zou de bezoeker dit ook alleen kunnen.

Zowel bezoekers als bibliotheekpersoneel zijn zeer tevreden. We krijgen weinig opmerkingen en er zijn bijna geen technische defecten. Hun helpdesk is ook vlot bereikbaar.

Enkele kleine nadelen:

- wij laten de bezoekers zich ook met een paswoord aanmelden (dit is een optie in de software). Daarvoor wordt de geboortedatum van de bezoeker gebruikt. Deze wordt niet automatisch vanuit Vubis overgenomen, dus de eerste keer moet je die handmatig ingeven. De rest van de gegevens wordt wel uit Vubis overgenomen;

- er wordt gewerkt met tijdsblokken van 15 minuten. Een bezoeker die 10 minuten voor sluitingstijd binnenkomt, kan dus geen internetcomputer meer gebruiken;

- bij het aanmelden kiest de bezoeker hoe lang hij de computer wil gebruiken. Bij ons is dit maximum 2 uur. Als hij 2 uur kiest en hij meldt zich na bv. 45 minuten af, dan is zijn tijd voor die dag op, ook al heeft hij die niet daadwerkelijk gebruikt. Sommige mensen hebben het hiermee lastig, maar dat is een heel beperkt aantal.

 

Wij zijn heel tevreden over Time Tracs. Het systeem werkt goed en PIMC levert goede service, ook na de installatie.

Dank je wel Jan en Patrick.  Nog een vraagje Jan: loopt het met de mensen die hun e-id gebruiken ook goed?  Geen problemen met de koppeling rijksreg.nr. en VUBIS?

Merci !

Wij gebruiken ook time-tracs (gekoppeld aan vubis) en zijn over het algemeen tevreden.

Nog een klein nadeel:

Als een lener een nieuwe lenerspas krijgt, wordt die barcode niet automatisch overgenomen door time-tracs.
Dat moet manueel in time-tracs aangepast worden. Een klein werkje, maar het kan vergeten worden.

Rudi

In Beringen gebruiken wij ook Time-Tracs van PIMC. Over het algemeen zijn wij zeer tevreden over de werking van de software en de service van PIMC.

De (internet)-pc's zijn centraal beheerbaar. Werken met Deepfreeze (waarbij de pc steeds na opstarten terugkeert naar de oorspronkelijk ingestelde configuratie) vraagt wel wat aanpassing en is omslachtig. Maar je moet wat over hebben voor een goede beveiliging.

Inloggen gebeurt in Beringen via de eID. Dit werkt prima. Zelfs niet-leden kunnen via een dagpas, verkregen aan de betaalautomaat, gratis gebruik maken van het internet, het kopieertoestel en de hotspot (ook van PIMC).

Wij werken niet met de e-id. Ik weet wel dat zowel Vubis als Time Tracs met de e-id kunnen werken. De desbetreffende firma's kunnen je waarschijnlijk wel een aantal referenties geven waar hun systeem met de e-id werkt.


 Rudi Lavreysen zei:

Dank je wel Jan en Patrick.  Nog een vraagje Jan: loopt het met de mensen die hun e-id gebruiken ook goed?  Geen problemen met de koppeling rijksreg.nr. en VUBIS?

Merci !

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden