Hallo collega's,

Wij kregen via mail een aanvraag van een lener om "Le Nouveau petit Robert" vanuit een andere bib te laten komen; een woordenboek van bijna 3000 pagina's.

Ik heb hem laten weten dat het IBL systeem niet bedoeld is om dergelijke materialen te versturen (er zijn trouwens ook bibs die woordenboeken niet uitlenen). Wat vinden jullie? Zouden jullie de aanvraag wel hebben gedaan in Impala? Zouden jullie aan zo'n aanvraag voldoen?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

groetjes, Suzanne

Weergaven: 514

Berichten in deze discussie

Hallo

Woordenboeken lijken mij inderdaad niet geschikt om te laten circuleren via IBL.

Bepaalde woordenboeken worden bij ons beschouwd als naslagwerken en dus niet uitleenbaar.

Groeten,

Ilse

Referentiewerken worden door ons nooit uitgeleend. Noch aan de eigen leners noch via IBL.

Vriendelijke groet,
Nicolas

Sinds we de naslagwerken geïntegreerd hebben in de non-fictie, na weliswaar een hele grote kuis (afvoer), hebben we geen onuitleenbare werken meer (behalve de recentste tijdschriftnummers). 

Dat wil niet zeggen dat we alles via IBL uitlenen. We kijken ook een beetje naar omvang en gewicht. En als er dan nog makkelijk alternatieven voor te vinden zijn, dan zeker niet.

Groeten uit Hoeilaart,
Annemie

Dag Suzanne,

Wij zouden de aanvraag wel plaatsen en de lener laten weten of het al dan niet opgestuurd ging worden. Mochten wij deze aanvraag ontvangen dan zouden we die honoreren mits we het boek goed kunnen versturen in een geschikte doos, zodat deze ook weer in de geschikte doos teruggestuurd kan worden door de uitlenende bib. Wij sturen wel eens hele pakketten met boeken op naar een vragende bib dus waarom niet 1 dik boek. Het kiloposttarief geldt tot twee kilo :-)

Groeten uit Kruibeke,

Els

Dag Suzanne,

ik sluit min of meer aan bij de reactie van Els uit Kruibeke. Bij ons in Bornem worden naslagwerken in principe wel niet uitgeleend, dus ook niet via IBL. Voor wat het gewicht betreft: we hebben reeds zwaardere stukken verstuurd (bv een hele band boeken van een bepaalde serie), dus waarom dan niet één boek van 3000 pagina's (mits goed verpakt, welteverstaan) ? De vraag bij ons zou eerder zijn of we een naslagwerk uitzonderlijk wel of niet uitlenen. (Hebben we eventueel alternatieven in huis zodat we onze eigen leden niet in de kou moeten laten staan als ze er naar vragen... ?). In elk geval wordt voorafgaand het diensthoofd en de collectieverantwoordelijke wel geraadpleegd hierover. En naar de klant toe: duidelijk maken dat het helemaal niet zeker is dat de aanvraag gehonoreerd zal kúnnen worden: het gaat sowieso om een uitzonderingssituatie.

Groetjes, IJe

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden