Even een bedenking,

Als ik een IBL-aanvraag krijg dan verstuur ik het boek dezelfde dag. Ik kijk ook alle dagen of er geen aanvragen zijn want soms kunnen boeken heel DRINGEND  zijn !!! Waarom duurt het dan bij sommige bibliotheken toch zo lang om te versturen. Sorry maar iedereen stapt mee in het systeem dus een beetje moeite zou welkom zijn.

Ik mag nu nog even mijn gal spuwen. Vanaf maandag doe ik mee aan "dagen zonder klagen"

Bernadette (bib Ternat)

Weergaven: 304

Berichten in deze discussie

Beste Bernadette, collega's,

dit is inderdaad een probleem waarmee wij ook vaak worden geconfronteerd.
MAAR,

we merken ook vaak dat het niet altijd de verzender is die schuld treft. Wij merken dat bepaalde gemeentebesturen werken met de privéfirma Postalia uit Loppem voor hun postbedeling.
En gezien Postalia winst wil maken verzamelen ze soms bepaalde zendingen tot het voor hen interessant uitkomt om op te sturen.
Het gebeurt dus dat ik een omslag ontvang van Postalia met daarin 3 IBL-omslagen van 3 verschillende bibliotheken.

De verzendende bibliotheken treffen in dat geval geen schuld.

Maar,

je hebt ook wel een beetje gelijk dat in sommige bibliotheken de IBL-aanvragen wat blijven liggen. ;-)

collegiale groeten,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Beste Bernadette,
ikzelf probeer ook zo snel mogelijk een aanvraag te honoreren, maar dit lukt lang niet altijd. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een late reactie. Bij kleinere bibliotheken kan het zeker aan de personeelsbezetting liggen: deeltijdse werknemer die bv maar 2 dagen per week werkt. Vaak is de ibl-administratie de verantwoordelijkheid van één enkel personeelslid, en als die persoon dan even uit de running is, of moet inspringen om een andere afwezige te vervangen, blijft alles makkelijk liggen.
Daarnaast is er, zoals Christophe Coffyn reeds zei, ook soms een inefficiënte postbedeling (er is Postalia en hun werkwijze, maar klaarliggende pakketjes worden soms bv. niet dezelfde dag meer opgehaald, tgv tijdelijk geen interne bode beschikbaar: onze post bv., wordt gecentraliseerd op het gemeentehuis, waar ze een frankeermachine van Easypost hebben staan, maar de pakketjes moeten daar natuurlijk wel geraken. In normale omstandigheden wordt de post 1X/dag opgehaald bij de buitendiensten, maar in vakantieperiodes niet altijd...)
Als iets DRINGEND is, bel ik de laatste tijd makkelijk naar de bibliotheek waar ik het boek zou willen aanvragen (de onlinecatalogus toont me waar welke boeken wanneer beschikbaar zijn), en ik vraag of ze de mogelijkheid hebben om het boek a.s.a.p. op te sturen... Na positief antwoord plaats ik dan meteen een Impala ! Een telefoontje kan de wachttijd zo enorm verkorten, dus in geval van dringendheid zeker aan te bevelen.

Vriendelijke groet,
IJe Raaijmakers, bib-Bornem

RSS

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden