Hallo

Ik werk sinds kort als vrijwilliger bij een zorgaanbieder voor mensen met een beperking. Zij hebben een aantal woongroepen verspreid over één campus en zij willen nu voor deze mensen een mobiele bibliotheek opstarten. De collectie is ongeveer driehonderd materialen groot.

Het zou uiteraard veel overzichtelijker zijn wanneer deze materialen en de uitleningen geregistreerd kunnen worden in een bibliotheeksysteem. Aangezien zij afhangen van beperkte (financiële) middelen probeer ik momenteel een databank te ontwerpen in Open Office Base. Daar stoot ik echter op een aantal moeilijkheden. Heeft iemand ervaring met het werken met Open Office Base en kan mij verder op weg helpen?

Maar misschien moet ik het warm water niet uitvinden en is er wel een gratis systeem op de markt? De opzet is in dit geval immers vrij eenvoudig. Het is gewoon belangrijk dat er een overzicht is van de materialen (evt. ook in een catalogus met zoekfunctie raadpleegbaar) en dat het ook steeds duidelijk is bij welke bewoner de materialen zich bevinden wanneer ze uitgeleend zijn. Andere mogelijkheden, zoals bv. attenderingen, zijn in principe overbodig.

Als iemand me kan helpen, hoor ik het graag :).

Alvast bedankt

Jasper

Weergaven: 256

Berichten in deze discussie

Hoi Jasper,

Misschien interessanter om een samenwerking uit te werken met jullie lokale bibliotheek.

als je toch je eigen bibliotheekje wil

- librarika (gratis tot 2000 materialen)

- een simpel Excelletje?

Ik heb er ooit zelf eentje gemaakt in Access.  Je kan op alles opzoeken, er zitten alleen (nog) geen trefwoorden in.

Bedankt voor de reacties!

@ Carol. Het samenwerken met de lokale bibliotheek is altijd interessant, maar dat is iets waar ik als vrijwilliger natuurlijk geen beslissingsrecht in heb. Ondertussen zijn er ook al verschillende stappen ondernomen (verzamelen van materialen, het maken van een boekenkar,...), waardoor het wat stom zou zijn om die weer op te bergen.

@ Ingrid: Ik probeer Librarika zeker (verder) uit om te kijken welke mogelijkheden het heeft.

Natuurlijk laat ik het idee van het volledig zelf ontwerpen niet los, omdat het dan echt op maat voor hen gemaakt is.

@ Johan: De opbouw en werkwijze van Microsoft Office (Access) en Open Office (Base) komen in grote lijnen overeen, dus kan ik met specifieke vragen bij jou terecht? Wat zijn jouw contactgegevens?

Johan Vandendriessche

Bibliothecaris

 

Bibliotheek Zwalm

Sportlaan 3 - 9630 Zwalm

t +32(55)48 05 50-51

johan.vandendriessche@zwalm.be - www.zwalm.be

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden