Beste collega's,

in Maldegem gaan we binnenkort de collectie van de lokale heemkundige kring in onze leeszaal ter inzage aanbieden. We zoeken hierbij nog naar goede voorbeelden van afsprakennota's. Hoeveel werken mogen maximaal aangevraagd worden, hoe lang mogen deze ter raadpleging blijven liggen, hoeveel keer worden deze aangeleverd, mogen er kopieën van genomen worden,...

Weergaven: 193

Berichten in deze discussie

Beste Thomas,

in feite wil je een reglement opstellen zoals in bepaalde erfgoed bibliotheken, de KB of in archieven wordt gebruikt om materialen uit het magazijn aan te vragen.

Alles hangt af van het aantal personeelsleden je ter beschikking hebt om het uithalen te verzekeren. Bepaalde regelingen zijn wel online te vinden (vb. Conscience/erfgoedbibliotheek Antwerpen, KB, centrale bibs van universiteiten en hogescholen, ...)

Enige voorstellen:

- kopies ja, tenzij broze materialen of te grote materialen (wat als ze met een smartphone foto's nemen?)

- aantal terzelfder tijd aan te vragen: 5 lijkt me redelijk en

- aantal uithaalsessies: om het half uur lijkt me redelijk (zo wordt het werk voor de uithaler ook gespreid) (minstens om het uur) Dit hangt af van de drukte in de leeszaal, maar hoe doe je het voor de gewone collectie in het magazijn? Hier zou ik geen verschillende regeling treffen tussen beide.

- terug bezorgen: na einde raadpleging, maar zeker op het einde van de dag

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden