Dag collega's

Wij overwegen om voor onze prentenboeken over te schakelen op frontale plaatsing.  Wat zijn jullie ervaringen hiermee (voor- en nadelen)?  Staan frontaal gepresenteerde prentenboeken bij jullie volledig alfabetisch gerangschikt, of gebruiken jullie een andere rangschikking?

Alvast bedankt voor een antwoordje!

Annelies

Weergaven: 955

Berichten in deze discussie

Dag Annelies,

Onze prentenboeken staan deels frontaal geplaatst in bakken. Om geen plaats te verliezen hebben we onderaan de bakken nog een vak waarin boeken met de rug geplaatst staan. Ik vind dit echt een aanrader! Het is veel aangenamer en makkelijker om in te zoeken voor prentenboeken.

Wij plaatsen alles per thema volgens de aanduiding van zizo-prentenboeken. Onderaan plaatsen we thema's die populair zijn en sowieso meegenomen worden. Bovenaan staan minder bekende thema's. Vroeger stond alles alfabetisch gerangschikt volgens de eerste letter van de auteur. Onderaan stonden dan de bekendste auteurs, boeken die sowieso meegenomen werden.

Om kosten te drukken hebben we meubels laten maken door de technische dienst van onze gemeente. Dit scheelt een pak in vergelijking met meubels van schulz. Laat maar weten of je nog vragen hebt!

Groeten,

Elien

Hallo Annelies

Wij zijn dit jaar ook overgeschakeld naar frontale plaatsing met ZIZO-aanduiding kleuter en peuter. Net zoals Elien De Vos schrijft, hebben ook wij onderaan in het meubel nog vakken voor rugplaatsing voorzien. Hieronder vind je enkele foto's. Ondertussen staan de vakken onderaan ook voller. We krijgen positieve reacties dat het heel gemakkelijk zoeken is nu. De vakken onderaan zijn wel wat rommeliger maar dat komt vooral door de grote verschillen in de afmetingen van de prentenboeken. 

Ingrid Van de Mosselaer

Goeiemiddag,

in de bib van Stabroek staan de prentenboeken frontaal in houten bakken. Ze staan per themakleur, zodat de klanten makkelijk zien in welke bakken ze moeten zoeken voor boeken over een bepaald onderwerp. De bakken hebben bovenaan 4 vakken en onderaan 6 (2 voor de kleine boekjes, 1 vak voor de grotere). Er zijn geen vakken voorzien voor rugplaatsing.

Mvg,

Veerle

Annelies

Onze (Bredene) prentenboeken staan allemaal frontaal volgens kleuter-ZIZO. Makkelijk terug te zetten en het oogt veel mooier.

Onze prentenboeken staan frontaal volgens het kleuter-ZIZO systeem op thema. Veel beter volgens mij naar aantrekkelijkheid, overzichtelijk, handig als je iets zoekt...

in het begin stonden ze binnen het thema nog alfabetisch maar daar zijn we heel vlug vanaf gestapt.

Eén nadeel is dat we met Sint, Kerst en Pasen het aantal moeten limiteren want ze hebben anders heel makkelijk al onze rekken geplunderd nog lang voor het feest er aan komt.

Brigitte

bib Ronse

Dag Annelies,

Onze prentenboeken staan frontaal opgesteld. Wij rangschikken alfabetisch.

Groetjes uit Kruibeke,

Els

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden