Dag collega's


Zijn er bibliotheken die met ons ervaringen willen delen bij het ter beschikking stellen van fiets- en wandelkaarten in de bib?

Zelf twijfelen we een beetje om hiermee te starten.

Wordt alles in orde teruggebracht? Zijn ze snel aan updates/vervanging toe?

Graag jullie meningen.

Vriendelijke groeten

Sofie Vermeir

BIB Hamme

Weergaven: 188

Berichten in deze discussie

Ik ben zelf een fervent fietser en wandelaar en heb me die vraag ook al vaak gesteld. Ik zou het niet doen om twee redenen:

- ze verslijten zeer snel bij gebruik

- steeds meer mensen gebruiken wandelknooppunten, fietsknooppunten, gr-routes, gps, smart phone

Wandelboekjes zou ik wel aankopen, vb de bekendste GR-routes in Belgë

Dag Sofie,

Op mijn vorig werk hadden we een grote kaartencollectie en die deed het nog vrij goed. Er zaten zowel autokaarten, als fiets-en wandelkaarten in de collectie. Meestal werd alles in goede staat terug gebracht en de slijtage viel mee. Bij de knooppuntenkaarten ed. moet je wel regelmatig vervangingen doen, omdat dit nog al eens aangepast wordt. Ook de topografische kaarten van België waren vrij populair, alleen waren de meeste daarvan vrij oud. Het nationaal Geografisch Instituut is deze wel aan het updaten, maar dit gebeurt met mondjesmaat.

In Oostende hebben we ook fiets- en wandelkaarten in de collectie. Deze kaarten zijn zeer populair. Jaarlijks moeten wel wat kaarten vervangen worden.

Ook in Zulte hebben we wandel- en fietskaarten. We steken ze in een plastic zakje. Het valt goed mee met de slijtage. En ze worden matig tot goed uitgeleend.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden