Hallo,

Hoe duiden jullie een samenleesboek en een leesgroeiboek aan op het boek. Hebben jullie hiervoor een etiket, pictogram, kleur, ...?

Er komen ook steeds meer eerste lezertjes boeken uit gericht naar kleuters. Voorlopig zetten wij ze bij de eerste lezertjes of zou het nuttig zijn deze bij de mini-zizo te zetten? Of kan je dit ook duidelijk maken met een speciaal etiket?

Weergaven: 704

Berichten in deze discussie

Toevallig zijn wij enkele weken terug ook op zoek gegaan naar een goed pictogram. Helaas niets bruikbaars gevonden. Tot dan toe werd bij ons een etiketje gemaakt met de dymo met als tekst "samenleesboek", soms in groot lettertype, soms in klein.

We hebben besloten om nu eenvormige etiketjes te gebruiken die afgeprint kunnen worden op een etiketvel, nl. SAMEN LEZEN. Het lettertype is groot en duidelijk, maar net niet te breed zodat de etiketjes mooi passen op de smalle boekenruggen. We hebben gekozen voor een tekst-etiket in een zo compact mogelijke vorm omdat dat voor de klant toch duidelijker zal zijn dan een pictogram dat het zelfde onderwerp moet proberen weergeven.

In bijlage ons wordbestandje. Wie het wil gebruiken zal het misschien wat moeten aanpassen aan een gelijkaardig etiketformaat. Wij gebruikten HERMA n°4607 (1,69 x 4,83).

 

Hieronder een foto van het resultaat. De grote dymo-labels hebben we niet vervangen.

Bijlagen:

Beste collega's,

Hier in Kortenberg kleven we bovenaan op de rug van het boek bijgaand etiket en plaatsen deze samenleesboeken ook afzonderlijk op een rekje naast de eerste lezersboeken.

Mvg,

Anne-Marie Van Raepenbusch

OB-Kortenberg

 

 

Bijlagen:

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat we ook voor een etiket met tekst zullen gaan.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden