Beste collega's,

We krijgen vaak de vraag van leners of we ook escaperoomspelen willen toevoegen aan de spelotheek. Ikzelf heb echter een aantal spelen al overlopen en het is niet altijd even makkelijk om te ontdekken welke volledig herspeelbaar zijn (soms sneuvelt er een doos of vele papiertjes tijdens het 'ontsnappingsproces'). Dus mijn vraag aan jullie: welke escaperoom-spelen zijn herspeelbaar en hebben jullie in collectie (of bestaan er andere oplossingen)?

Groetjes,

Ramses van bibliotheek Wetteren.

Weergaven: 191

Berichten in deze discussie

Wij hebben 3 Escape Room-pockets van Chiacchiera, Martino: kleine doosjes met kaarten. Oneindig herspeelbaar.
En voor de rest enkele Escape-boeken: De verschrikkelijke mega-tempel, Kraak de codes en puzzel je door het verhaal, of de puzzels van James Hamer-Morton.

https://hoeilaart.bibliotheek.be/catalogus?q=escape

groeten,
Annemie Pijcke
Bib Hoeilaart

Wij hebben ons laten adviseren door onze leverancier (De Spelgezel in Gent) en hebben de spellen van Unlock (reeks), Adventure by Book (reeks) en Adventure games in Muntpunt.

Ook Escape Room : the game (identity games) en Escape Room : pocket (999games) zijn heel populair.

De Verlaten Bibliotheek kan natuurlijk niet ontbreken. :-)

Er zijn nog een aantal coöperatieve spelen die qua opzet heel gelijkend zijn aan het escape-room-gevoel : Pandemie, Mysterium, LockDown.

groetjes uit Muntpunt,

Els

Dankjewel Annemie en Els voor jullie antwoorden.

We gaan meteen met een aantal titels beginnen experimenteren. 

@Els Pandemic, Mysterium... zitten reeds in onze collectie. Ik ben persoonlijk heel grote fan van coöperatieve spelen (omdat ik wellicht zelf niet tegen mijn verlies kan) :p 

Als algemene suggestie geef ik jullie het spel 'Trapwords' mee. Het is een heel talig spel waarbij je begrippen moet omschrijven maar je de ongekende trapwords van je tegenstander niet mag gebruiken. 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden