Collega's,

Heeft er iemand al weet van het nieuwe "Decreet voor regionaal cultuurbeleid" waar minister Gatz zo enthousiast mee zwaaide begin dit jaar. Ik kon het niet vinden in de stapel die de Vlaamse regering er vorige week doorchaste. Wellicht heb ik het ergens gemist. Als iemand mij aan de tekst of de conceptnota kan helpen. Graag !

Weergaven: 567

Berichten in deze discussie

Er zijn nog geen teksten, ook geen conceptnota, wellicht pas in het najaar.

Er is nieuws uit Vlaanderen :

Vandaag lees ik in mijn mailbox op https://cjsm.be/over-het-beleidsdomein/organisatie/overheveling-pro... het volgende :

Verschillende provinciale taken, die zijn verankerd in de decreten van de Vlaamse overheid, worden met de nodige financiële middelen en personeelsleden overgeheveld naar de Vlaamse overheid. Het gaat om ongeveer 63 miljoen euro voor cultuur en kleine 4 miljoen euro voor jeugd. Voor de uitvoering van deze taken zal een aantal provinciale medewerkers de diensten van de Vlaamse overheid versterken. Zo zal Vlaanderen de volgende provinciale taken overnemen en via een nieuw beleidskader integreren in haar Vlaams jeugd- en cultuurbeleid:

  • Het streekgericht bibliotheekbeleid wordt voortgezet. Cultuurconnect kreeg de opdracht de continuïteit van de huidige provinciale bibliotheeksystemen te verzekeren totdat een eengemaakt systeem is uitgerold.
  • De sterk verschillende bovenlokale platformwerkingen uit de vijf provincies worden op mekaar afgestemd.

Vraag is nu of de financiële ondersteuning van de regionale bibliotheek samenwerkingsverbanden, die vooral in Oost-Vlaanderen een feit is, zal behouden blijven? Ik hoop van wel.

Ik kijk alvast uit naar de uitbreiding van hun beleidskader.

Ik ben ook benieuwd wat de "op elkaar afstemmen van de bovenlokale platformen uit de vijf provincies" mag inhouden.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden