Ons voorleesdecor voor kinderen is aan vervanging toe. 

Heeft iemand ervaring met de aanmaak van een nieuw decor? Of een plaats waar

we die kant-en-klaar kunnen bestellen? We denken ook aan de mogelijkheid om met een gordijn

te werken. 

Alvast bedankt!

Kris

bibliotheek Asse

Weergaven: 192

Berichten in deze discussie

Hallo Kris

In Kuringen hebben wij 1 zaal die multifunctioneel moet ingezet kunnen worden. Wekelijks, op zondag hebben wij een voorleesmoment. Wij werken inderdaad met een gordijn, laten maken in een stoffenwinkel. In een vierkant dat simpel loopt over een rail bevestigd aan het plafond. Het gordijn is in delen gemaakt wat handig is in het open en dicht doen. Je kan er een beetje mee spelen. Jaarlijks laten we het gordijn wassen. 

Verder maken we ook gebruik van vilten panelen die je aan elkaar kan 'ritsen'. Daar kan je hoeken mee maken en van alles aan bevestigen. Is ook flexibel inzetbaar. En uiteraard staat er een voorleesstoel. Ik stuur enkele foto's mee. De tafels moet je wel wegdenken ;-)

De kinderen zitten op ronde kussentjes of we zetten stoelen.

Wat misschien ook leuk is...de academie een decor laten schilderen op bijv. kartonnen panelen die je ook aan elkaar kan klikken met grote knijpers. Is dan ook weer verplaatsbaar wanneer je dat wil.

groetjes
Vera

Bijlagen:

Kris,

Een school in de buurt, met een afdeling houtbewerking, heeft voor bib Beveren 'paravans' gemaakt. We hebben ze dan zelf een wit kleurtje gegeven.

De paravans zijn superhandig in gebruik en makkelijk weg te bergen!

Niki

Bibliotheek Beveren

Bedankt voor de tips!

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden