Naar aanleiding van de campagne 'Ik haat lezen' willen wij daisyboeken voor de jeugd aanbieden samen met het leesboek. Zijn er bibs die daar ervaring mee hebben? Alle praktische tips zijn welkom (hoe uitlenen?, aparte barcode?, plaatsing?, hoe werkt dit met RFID?)

We overwegen eveneens om alle 'makkelijk lezen' materialen samen te plaatsen. Ook hierover graag tips van ervaren collega's.

Alvast bedankt!

 

Weergaven: 459

Berichten in deze discussie

Beste,

wij hebben van onze jeugdboeken, per leeftijdscategorie, een top 10-lijst gemaakt van de meest uitgeleende jeugdboeken. Van deze hebben wij dan een Daisy-boek laten maken. Op het originele boek hebben wij een sticker aangebracht met het Daisy-logo zodat de lener (en ook wij) kan weten dat er een Daisy-exemplaar ter beschikking is. Op het Daisy-boek brengen wij een aparte barcode aan. De uitleentermijn is dezelfde als van de gedrukte exemplaren. De Daisy-boeken staan in een aparte display in de bibliotheek en op het Daisy-boek brengen wij het kleur van de leeftijdscategorie aan.

Veel succes.

Catherine

Dag Conny,

Wij hebben bij Luisterpunt zo'n 100 schijfjes aangevraagd (voornamelijk populaire titels (Roald Dahl, Stilton, Tijsmans, Marc de Bel, etc) alsook daisyschijfjes voor eerste leesboekjes (Avi 0, avi 1, avi 2 en avi3). Deze op aanvraag van de juffen uit het eerste en tweede leerjaar. Deze schijfjes voor nivolezen lenen wij uit met het bijbehorend boekje, de andere schijfjes lenen wij ook apart uit. Alle schijfjes krijgen een aparte barcode en hebben dezelfde uitleenvoorwaarden als de boeken.  De leestoestellen worden ook uitgeleend (met zelfde uitleenvoorwaarden).

De daisy schijfjes staan in bakjes (die van Noordhoff uitgevers:(Docukit) op het boekenrek.

 Succes!

Els Heirbaut

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden