Beste,

zijn er bibliotheken die een checklist hebben waarover ze de leden informeren bij (her)inschrijving van de bibleden om als achtergrondinfo voor de baliemedewerkers te hebben?
Bijvoorbeeld:
1) het reglement
2) de plaatsing van de collectieonderdelen
3) de verschillende collectieonderdelen zoals digitale tools
4) inschrijving nieuwsbrief

..

Bedankt alvast!

Weergaven: 102

Berichten in deze discussie

Beste

Bij ons (Kalmthout) bespreken we kort het reglement (hoeveel materialen, uitleentermijn) en dan laten we de basis van de bib zien (zelfuitleenbalie, inleverkast, inleverschuif, plaatsing collectie).

We proberen wat aan te voelen wat de bezoeker wil.  De ene wil een uitgebreide rondleiding, getoond worden hoe de catalogus werkt, hoe je met printer/internetpc's werkt etc. De ander wil liever zelf alles ontdekken.

Sowieso krijgen ze bij inschrijving onze brochure met uitleg over de bib, waarin ook het reglement staat en adviseren we hen om een mijnbibliotheek-profiel aan te maken.

Voor ons wat hetzelfde als Kalmthout: sommige mensen schrijven zich enkel in om de computers te gebruiken, anderen willen graag een uitgebreide rondleiding. 

Wij volgen het reglement en kijken vooral naar waar de klant interesse in heeft om al dan niet de digitale tools en/of collectie en/of Open+ uitgebreider te bespreken. 

Fijn, bedankt!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden