Omdat de mainstream muziek praktisch overal te verkrijgen is, willen wij ons in de toekomst toespitsen op een meer gespecialiseerd publiek dat nog cd's komt lenen. Iemand suggesties? Zijn er bibliotheken die daar al mee bezig zijn? Bijvoorbeeld enkel nog jazz, wereldmuziek, klassiek behouden?

Graag jullie talrijke reacties??

Weergaven: 209

Berichten in deze discussie

Ik zou zeggen: doe een bevraging bij je eigen publiek in Overpelt. Want het zal toch vooral van die mensen zijn dat je het moet hebben. Organiseer eventueel rond bepaalde niches een luisteravond met een begeleider die deskundige uitleg kan geven, of met een klein panelgesprekje. Zo zie je ook wat voor publiek erop afkomt en je kan gewoon in gesprek gaan met de mensen. Maak van de heroriëntatie van je muziekcollectie op zich een publieksevent. Dat kan in de lokale pers nog wat buzz en wellicht meer betrokkenheid creëren.

Hartelijke dank voor de goede tip!

In Bilzen stellen we ons dezelfde vraag.

We vinden het belangrijk een collectie muziekdragers te blijven aanbieden maar kunnen er ook niet omheen dat de uitleencijfers voor de CD's stilaan dalen.

We zijn begonnen met een kleine maar diverse LP collectie (200 stuks) uitleenbaar te maken in de hoop (herop)startende vinyl liefhebbers een meerwaarde te bieden, dit met bescheiden succes.

Ook hebben we onze collectie muziekdocumentaires flink aangevuld tijdens corona en deze ook centraal geplaatst binnen de muziekcollectie en dit met redelijk succes, deze zijn online moeilijk te vinden en worden meestal niet aangeboden via de streamingdiensten..

Ik wil alvast proberen om post corona wat kleine activiteiten te organiseren rond muziekbeleving, als dan niet gekoppeld aan een nieuw of heruitgegeven (cover- verzamel)album of boek over muziek.

Alle tips zijn welkom !

Dimitri,

Omdat wij maar een zeer beperkte ruimte hebben voor de AVM-afdeling, hebben wij beslist om geen LP-collectie op te starten. Muziekdocumentaires en opera's op dvd gaan bij ons niet goed de deur uit. Misschien moeten wij ook meer werk maken van activiteiten rond de muziekcollectie, zoals Patrick ook al suggereerde.

Het blijft een moeilijke oefening om publiek te bereiken...

RSS

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden