Collega's,

Kennen jullie leveranciers van de card printer Zebra ZXP ; het model dat ondersteund wordt door software om rechtstreeks vanuit vubis de bibliotheekpassen te kunnen printen?

Bedankt,

Irene

Nederlandstalige Bibliotheek van Schaarbeek

Weergaven: 87

Berichten in deze discussie

Dag Irene, ik denk dat de Brusselse bibliotheken de enige in heel Vlaanderen en Brussel zijn die rechtstreeks on-the-fly bibliotheekpassen vanuit Vubis afdrukken. De ontwikkeling hiervoor gebeurde jaren geleden door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Qua leveranciers voor de Zebra ZXP series 3 kun je in Brussel o.a. terecht bij Elak Electronics, Fabriekstraat 27-31, 1000 Brussel, e-mail <carla@elak.com>.

Het model ZXP series 3 gaat per 31 december 2018, dus eind dit jaar, trouwens uit productie (end-of-life). Een mogelijk model ter vervanging is de ZC350. Alhoewel we er min of meer vanuit gaan dat dit model ook compatibel zal zijn met de printsoftware die we hebben ontwikkeld om vanuit Vubis on-the-fly bibliotheekpassen af te drukken, hebben we dit nog niet kunnen testen. Dit staat wel op de planning, maar daarvoor zal eerst een testmodel van de printer worden aangeschaft. We zullen de Brusselse bibliotheken daarover binnenkort informeren en ook laten weten of de ZC350 voldoet.

Met vriendelijke groet

Patrick Vanhoucke
dienst Ondersteuning Bibliotheken in Brussel
Vlaamse Gemeenschapscommissie

Beste Irene,

wij hebben onze Zebra printer en onze voorraad kaarten gekocht bij de firma Offini  in Dessel. (2014)

Balen en Mechelen gebruiken een dergelijk toestel (verschillende types) ook.

Wij hebben af en toe wel problemen met afprinten, maar dat ligt dan niet aan de printer maar aan de koppeling met het bibsysteem. We gaan er van uit dat dit met Wise niet meer zal gebeuren.

Aangezien we de EID kaart (en ook kids ID)  als lidkaart gebruiken/promoten, moet we nog weinig kaarten uitprinten.

mvg

Steven Duyck

Bib Westerlo

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden